Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

30_XAV_3_4_gauche_3744Carrier heeft een nieuw product toegevoegd aan de AquaForce® koelmachineserie: de 30XAV met Greenspeed® Intelligence technologie. Door de reeds betrouwbare 30XA koelmachine uit te rusten met de Greenspeed® Intelligence technologie helpt dit aannemers, consulting engineers en gebouweigenaren beter te kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige rendementsvereisten.

Dankzij de toevoeging van frequentiegeregelde condensorventilatoren en frequentiegeregelde  schroefcompressoren kan de AquaForce® met Greenspeed® Intelligence technologie zich aanpassen aan de verschillende belastingscondities en een uitstekend rendement in deellast behalen. Bovendien beschikt de koelmachine over een nieuw Touch Pilot™ bedieningspaneel waarmee de gebouweigenaar op een eenvoudige manier de trendgegevens kan volgen en loggen, toegang kan krijgen tot de unit via een web browser en de koelmachine kan aansturen om een nauwkeurige vloeistoftemperatuurregeling te verkrijgen.

De 30XAV behaalt een energie-efficiëntieverhouding bij vollast (EER) tot 3.4 en een seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding (ESEER) tot 4.9.  Door zijn hoog rendement bij vol- en deellast, het vergrootte bedrijfsbereik en de snelle Capacity RECOVERY™ is de 30XAV de ideale oplossing voor een groot aantal gebruikstoepassingen van de typische comforttoepassingen, zoals in hotels of kantoorgebouwen, tot de typische kritieke toepassingen zoals voor proceskoeling en in datacentra of ziekenhuizen.

“Deze introductie toont Carriers leidende positie als bedrijf dat onophoudelijk innoveert en nieuwe technologie ontwikkelt voor de specifieke toepassingen van zijn klanten,” zegt Didier Genois, director engineering en marketing, HVAC Europe. De Carrier AquaForce® 30XAV luchtgekoelde koelmachineserie omvat types van  500-800 kilowatt (kW). De types van 950-1200 kW  zullen later geïntroduceerd worden.

www.carrier.nl