Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Met ingang van deze maand neemt Carrier Airconditioning het voortouw met Variable Water Flow: de vraaggestuurde klimaatsystemen met hoofdzakelijk water als energietransportmiddel.  Carrier stelt zich als doel om de installatiebranche bewuster te maken van de voordelen van water: duurzaamheid, gemak, comfort en besparing. Dit doet zij middels een campagne met de pay off: ‘Alleen nog maar water. Zo doen wij dat.’

Met Variable Water Flow maakt Carrier gebruik van water als warmteoverdragend medium. Door het debiet (flow) aan te passen aan de vraag (variabel te maken) wordt er bespaard op energie. Groot voordeel hiervan is dat er 75% beperking is van koudemiddel ten opzichte van het bekende koudemiddel VRF. Hierdoor is er aanzienlijk minder gevaar bij leidinglekkages en zijn de VWF-systemen daarnaast energiebesparend.

“VWF is veiliger en schoner”, zegt Dick van Giezen, directeur Carrier Airconditioning Benelux. “Koudemiddelen zijn geen fijne middelen voor in je gebouw. Met VWF bewijst Carrier graag het voortouw te nemen in groen denken en doen. Samen met haar afnemers werkt Carrier voortdurend aan verbetering van de milieuprestatie van de producten en diensten. Met VWF biedt Carrier vandaag de milieuverantwoorde oplossing van morgen.”