Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

Investeringsmaatschappij Triton is een overeenkomst aangegaan om een belang van 51% te nemen in Unica, de grootste zelfstandige technisch dienstverlener in ons land. Zowel de huidige aandeelhouder familie Van Vliet als de directie zijn ervan overtuigd dat Unica met Triton als aandeelhouder naar een volgend niveau gebracht kan worden. Daarnaast heeft de familie Van Vliet de wens de afhankelijkheid ten aanzien van het bedrijf te verminderen en ziet het de zeer positieve vooruitzichten van het bedrijf als het perfecte moment om een verbreding van de aandeelhoudersstructuur te realiseren. De familie Van Vliet blijft een aanzienlijk belang houden in het bedrijf.

Marktpositie
Unica is in de afgelopen jaren sterk gegroeid, zowel in omzet als in winstgevendheid en is naar eigen zeggen op weg naar een omzetniveau van € 500 miljoen in de komende jaren. De omzet van Unica groeide in het afgelopen jaar met meer dan 20% naar € 357 miljoen (2015: € 292 miljoen) met een ruime verdubbeling van de nettowinst naar € 12 miljoen (2015: € 5,2 miljoen).

Grootaandeelhouder
De Triton-fondsen investeren in en ondersteunen de positieve ontwikkeling van middelgrote ondernemingen met hoofdkantoor in Europa. Triton is gericht op industriële bedrijven, ondernemingen actief in ‘Business Services’ en in de sector consumenten/ gezondheid. Het portfolio van Triton bestaat momenteel uit 31 bedrijven met een gecombineerde omzet van € 14,8 miljard en circa 90.000 medewerkers. De Triton fondsen worden geleid door teams van professionals gevestigd in Duitsland, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China, Luxemburg en Jersey.

Koers
Triton omarmt de ingezette strategische koers van Unica, hanteert bij haar investeringen een sterke focus op de lange termijn en heeft uitgebreide ervaring opgebouwd met vergelijkbare bedrijven. De dagelijkse leiding blijft in handen van de bestaande directie, die ongewijzigd blijft. De familie Van Vliet was de afgelopen jaren al niet meer operationeel betrokken bij het bedrijf.

Doorgroeien
John Quist, CEO van Unica geeft als toelichting: “Met de komst van Triton als nieuwe en financieel sterke aandeelhouder denken wij Unica verder te kunnen laten groeien volgens de enkele jaren geleden ingezette strategie. Onze nieuwe aandeelhouder sluit volgens onze overtuiging perfect aan bij onze identiteit, waarden en lange termijnvisie.”