Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 47 seconden

Het buisleidingsysteem Prestabo van Viega is uitgebreid met een 15 en 18 mm buisleiding. Het in- en uitwendig Sendzimir verzinkte leidingsysteem kan daarmee nu ook worden ingezet voor persluchtinstallaties waarvan de lucht niet volledig droog is en kans op corrosie aanwezig is. Het Prestabo systeem omvat persfittingen en buizen in verschillende maten tot en met 108 mm. In de maten 15 tot en met 54 mm zijn Prestabo-buizen ook in witte PP-mantel verkrijgbaar voor onder meer opbouwinstallaties.

Met de tussenmaat van 64 mm wordt bovendien de leemte opgevuld tussen DN 50 en DN 65. Een nauwkeurige afstemming op de gewenste volumestromen kan zo zonder bijzondere installatievereisten worden gerealiseerd.

Naast de nieuwe 15 en 18 mm-buisvariant is het Prestabo-systeem uitgebreid met een aantal nieuwe overgangsstukken met binnendraad en buitendraad. De buitendraaduitvoering heeft vier nieuwe varianten gekregen met diameters 22, 28, 35 en 42 mm. De binnendraaduitvoering is uitgebreid met drie varianten met diameters van 28, 35 en 42 mm. Alle nieuwe overgangsstukken zijn voorzien van EPDM-afdichtingselement, dat gedurende de levensduur van een installatie meegaat.