Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

certificaatBuildingLabel heeft het eerste SKG-Ikob Komo-certificaat voor het uitvoeren van luchtdichtheidsmetingen ontvangen. Remco Kruit, certificatiemanager van SKG-IKOB Certificatie, overhandigde het certificaat aan Maurits Lavèn, directeur van BuildingLabel. Dit gebeurde op de vakbeurs Building Holland. De  luchtdichtheid van gebouwen wordt gemeten met een zogenaamde blowerdoortest. Vanwege de toename van de eis aan de isolatiewaarde van gebouwen wordt deze meting steeds vaker uitgevoerd. Diverse initiatiefnemers hebben daarom gewerkt aan een Beoordelingsrichtlijn (BRL), de BRL 5027, om de kwaliteit van de uitvoering te normeren en aantoonbaar te maken. Hiermee is het voor een opdrachtgever eenvoudig om een betrouwbaar en gekwalificeerd bedrijf te selecteren. De BRL 5027 stelt zowel kwaliteitseisen aan de bedrijfsvoering als aan de uitvoering van de meting zelf. Periodiek controleert SKG-Ikob Certificatie de uitvoering van de metingen op de relevante eisen uit onder andere de NEN- en NEN-EN normen.

BuildingLabel is door SKW Certificatie, een merk van SKG-Ikob Certificatie, al gecertificeerd voor de BRL 9500-serie die de kwaliteit van energieprestatieadvisering borgt. Het bedrijf faciliteert een landelijk netwerk van 300 energieprestatieadviseurs voor woningen en utiliteitsbouw.

SKG-IKOB Certificatie levert het totale certificeringspakket voor de bouw in één traject, zowel Komo-certificering als Bouwen aan MVO, ISO 9001-, VCA- en milieucertificering (ISO 14001).