Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 122 seconden

Wavin kondigt de lancering aan van haar nieuwe Building Information Modelling (BIM) packages voor leidingontwerp. Gebouwd in Revit, bevatten deze packages intelligente hulp die de Revit modelleur helpt om te komen tot een volledig ‘as built’ leidingontwerp. Tot nu toe werden voornamelijk generieke leidingsystemen gebruikt in BIM projecten. De beperkte beschikbaarheid van Revit packages voor leidingsystemen en de complexiteit van het kiezen van de juiste hulpstukken in een leidingsysteem was de grootste hindernis tot op heden. Een voorbeeld van de intelligente hulp, waar Wavin patent op heeft aangevraagd, is de oplossing voor de verbindingen in een binnenrioleringssysteem. In een gemiddeld binnenrioleringssysteem zijn enkele honderden verschillende verbindingen te maken. Elke verbinding kan bestaan uit een enkel hulpstuk (bijvoorbeeld een verloop of T-stuk) tot een combinatie van zes verschillende hulpstukken. Wavin heeft dit meest complexe deel van het leidingontwerpen opgelost door vooraf alle beschikbare mogelijkheden te programmeren. Alle hulpstukken die nodig zijn voor een verbinding zijn automatisch in te voegen met één muisklik. Wavin maakt dit mogelijk zonder door catalogi te hoeven bladeren, of dat men gedetailleerde kennis van de product portfolio hoeft te hebben.

Revit modelleurs, die de Wavin Revit packages hebben getest, bevestigen dat zij in staat zijn om sneller en gemakkelijker te komen tot een volledige ‘as built’ situatie, zonder de hulp van catalogi. Nu kunnen ook zij profiteren van de tijd- en de kostenbesparing die deze manier van werken met leidingsystemen in BIM met zich meebrengt. Wavin hecht, net als de testende Revit modelleurs, erg veel waarde aan het gebruik van marktstandaarden, daarom voldoen de Wavin BIM Revit packages ook volledig aan de Dutch Revit Standards (DRS). Een gedetailleerd 100% accuraat leidingontwerp verbetert de betrouwbaarheid en signaleert mogelijke problemen in een vroeg stadium.

Onderaannemers en installateurs kunnen kritische informatie in het model toevoegen voordat de bouw begint, waardoor mogelijkheden ontstaan voor het prefabriceren of pre-assembleren buiten de bouwplaats. Afval op de bouwlocatie kan worden geminimaliseerd en producten kunnen geleverd worden op een just-in-time basis in plaats van hoge voorraden aan te houden op het bouwterrein.

Om gebruikers te ondersteunen heeft Wavin tips en tricks video’s geplaatst op een speciaal YouTube-kanaal, een downloadbaar handboek gemaakt en trainingsmogelijkheden gecreëerd voor Revit gebruikers. Ook zit er binnen Wavin Nederland een team van Revit experts klaar om gebruikers te ondersteunen met de creatie van leidingsystemen in hun BIM modellen.

De Wavin Revit packages kunnen vanaf nu worden gedownload via www.wavin.nl/bim

[related_post themes=”text”]