Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 127 seconden

De bouwbranche staat voor enorme uitdagingen. Van het reduceren van faalkosten om miljarden euro’s te besparen, tot het maken van  slagen als het gaat om CO2-reductie. Het vakevenement Building Holland zet daarom alle schakels in de keten onder één dak samen met als thema ‘(Re)Building the Future’. Een inhoudelijk programma dat zich richt op de transitie in de bouw- en vastgoedsector in samenwerking met toonaangevende partijen die zorgen voor kennis- en netwerkdeling

Building Holland is het integrale evenement voor de bouw- en  vastgoedsector over het nieuwe bouwen en een initiatief van Amsterdam RAI en kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Building Holland 2015 vindt plaats in Amsterdam RAI van 31 maart tot en met 2 april 2015.

Tijdens Building Holland delen partners (exposanten) hun visie op de transitie in de bouw door middel van het tonen van cases, concepten en systemen over ‘het nieuwe bouwen’, topsprekers, market vision presentaties, roundtable sessies, interviews  workshops en masterclasses. Dit inhoudelijke programma is verspreid over drie dagen op drie grote podia. Het thema (Re)Building the Future is door drie betrokken partijen samen vorm gegeven: de partners, kennisplatform Duurzaam Gebouwd en Amsterdam RAI. Co-making in optima forma dus.

Vanuit de nieuwe eisen van opdrachtgevers en de behoefte van de bouw- en vastgoedsector om daarop aan te sluiten vindt er op dit moment een enorme transitie plaats in de bouw- en vastgoedsector. De bouwbranche wordt de komende jaren in een hoog tempo getransformeerd naar een branche die behoefte heeft aan totaalconcepten, garanties op geleverde eindproducten en gezonde, duurzame en flexibele gebouwen.

Het doel van Building Holland is het stimuleren van verbinding in de héle keten van de bouw zodat er duurzame, slimme en efficiënte gebouwen worden ontwikkeld. In de bouw- en vastgoedsector werken verschillende partners aan één totaalproduct. Er is geen vergelijkbare branche waarin een bedrag van zeven miljard euro per jaar aan faalkosten te reduceren valt. Tegelijk is dit een sector die ècht een slag kan slaan als het gaat om CO2-reductie.

De voorwaarde om aan deze eisen te kunnen voldoen is kennis en netwerk delen, van elkaar leren en in de gehele keten van de bouw beter gaan samenwerken. De partners van Building Holland  zijn innovatieve koplopers die dit integrale samenwerken hoog op hun agenda hebben staan. Zij gaan voor flexibele, comfortabele en gezonde gebouwen. Een greep uit de namen van de deelnemende partners: Desso, VBI, Alklima, Unica, Zehnder, Derbigum, Icopal, Mitsubishi Elevator, Green Igloo, Veris, ScholenDossier, WoonConnect, ABB, Rockwool, Alcoa, Orcon, Schipper Kozijnen, Technische Unie, BASF, Grundfos, Danfoss, Velux en Arlero.

Voor meer informatie: www.buildingholland.nl