Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

Walraven BIS appHet is zover, de eerste app van Walraven is live: de BIS Brandwerende Systemen Selector. Deze app biedt een praktische tool om gemakkelijk tot een brandwerende oplossing te komen voor buis- en kabeldoorvoeringen door wanden en plafonds. Met de app heeft u altijd de oplossing bij de hand.

Middels een aantal stappen worden er een of meerdere systeemoplossingen voor de Nederlandse markt geadviseerd, bestaande uit een combinatie van een BIS Pacifyre® Brandmanchet of Brandwerend Band en Tangit afdichtingsmateriaal. Alle getoonde uitkomsten zijn door iedere professional gemakkelijk te plaatsen en daarbij, mits toegepast volgens de montage instructies, als systeem gecertificeerd. Hiermee wordt volledig voldaan aan de actuele regelgeving op het gebied van brandveiligheid (het Bouwbesluit 2012) en is het als persoon of organisatie niet nodig om gecertificeerd te zijn.

Walraven heeft daarnaast het Handboek ‘Brandveilig doorvoeren en bevestigen’ ontwikkeld.  Onderwerpen als de huidige wet- en regelgeving (conform Bouwbesluit 2012) en het testen en certificeren van de brandwerende producten/-systemen worden in het handboek toegelicht. Tevens staat de toepassing van de BIS Brandwerende Systemen van Walraven duidelijk en volledig beschreven. Aan de hand van overzichtelijke selectieschema’s, uitgebreide systeem- en productinformatie, altijd geredeneerd vanuit de praktijksituatie. Met het Handboek ‘Brandveilig doorvoeren en bevestigen’ is iedere vakman zélf in staat om elke buis- en kabeldoorvoering gegarandeerd brandveilig af te dichten.

Geïnteresseerd? Het Handboek ‘Brandveilig doorvoeren en bevestigen’ kunt u digitaal inzien op onze website www.walraven.com/nl of gratis bestellen. De BIS Brandwerende Systemen Selector is beschikbaar voor iOS en Android. De app is nu te downloaden in de appstore.