Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

Beele Engineering heeft haar leveringsprogramma uitgebreid met een XL-uitvoering Slipsil- en de Dynatite-afdichtingspluggen. Afdichtingspluggen van Beele Engineering worden ingezet voor het brandwerend en rook- en gasdicht afdichten van buisdoorvoeringen. Voor de gewenste brandwerendheid dienden de pluggen tot nu toe aan weerszijden van de doorvoering te worden aangebracht. Met de verlengde XL-uitvoering biedt het bedrijf nu een oplossing waarbij kan worden volstaan met eenzijdige installatie van de plug. Daarnaast is de profilering van deze plugseries verder geoptimaliseerd waardoor nu minder kracht nodig is om de plug aan te brengen.

Slipsil- en Dynatite-afdichtingspluggen zijn eenvoudig te installeren. De pluggen bestaan uit twee (of meerdere) delen die worden ingevet en om de betreffende buis (of buizen) worden gelegd. Vervolgens worden de plugdelen in de open ruimte rondom de buis geschoven, waardoor de doorvoering effectief wordt afgedicht.

Voor de installatie kan gebruik worden gemaakt van exact passende doorvoerbuizen van staal, rvs, kunststof en zelfs van een brandwerende kunststof. Deze doorvoerbuizen zijn speciaal door Beele Engineering ontwikkeld voor een optimale afdichting en een groter installatiegemak.