Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

Walraven lanceert een nieuwe brandmanchet voor standaard wand- en vloerdoorvoeringen: de Pacifyre® BFC Brandmanchet. Het product kan in normale en in vochtige omstandigheden worden toegepast en is geschikt voor zowel dun- als dikwandige kunststof buizen tot Ø160 mm. Daarnaast biedt de Pacifyre® BFC tot 4 uur brandbescherming bij vloer- en plafondpenetraties. De ruime maatvoering en de lage inbouwhoogte van 42,5 mm zorgen voor meer flexibiliteit in de positionering. Tevens beschikt de BFC Brandmanchet over een CE-markering.

De nieuwe brandmanchet maakt deel uit van het assortiment Brandwerende Systemen van Walraven. Dit bestaat uit diverse afdichtingsproducten voor passieve brandbescherming van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Het omvat diverse typen brandmanchetten en afdichtingsmaterialen voor het brandwerend, rookdicht en geluidsisolerend afwerken van legio situaties. De kracht van de Brandwerende Systemen zit in het gecombineerde gebruik van de gecertificeerde Pacifyre® en Tangit FP-producten, aldus Walraven.

Het bedrijf biedt overigens een gratis brandwerende training aan die erop gericht is om u een gedetailleerde basis te geven op het gebied van het toepassen van de Walraven Brandwerende Systemen, conform de richtlijnen gesteld in NEN 6069 en NEN EN 1366. U kunt met deze training een certificaat behalen waarmee u uw deskundigheid in het brandwerend en rookdicht afdichten van buis- en kabeldoorvoeringen, voegen en naden kunt aantonen.