Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

Technician servicing the gas boiler for hot water and heating

Technician servicing the gas boiler for hot water and heating

Tijdens de Installatievakbeurs in Hardenberg kunt u bij vakspecialisten van Uneto-VNI terecht voor informatie over een nieuwe een uniforme, wettelijke erkenningsregeling. Uit het in november 2015 verschenen rapport  van de Onderzoeksraad bleek dat er jaarlijks meer dan 10 doden vallen en zeker 200 ziekenhuisopnames zijn door koolmonoxidevergiftiging. Door onvolledige registratie in de zorg zouden deze cijfers nog hoger kunnen uitpakken. Zeker 46% van de koolmonoxideongevallen gebeurt met een cv-installatie, waarbij periodiek onderhoud aan installaties geen garanties biedt om het aantal ongevallen te verminderen. Alles draait om de kwaliteit van de installateur en het advies dat hij aan zijn klanten geeft, maar ook welke voorwaarden hij accepteert vanuit de fabrikanten.

Recent onderzoek wijst uit dat installateurs snakken naar zo’n dwingende erkenningsregeling. Een verplichte regeling bevestigt het vakmanschap en de kwalitatieve dienstverlening die veel installatiebedrijven bieden. Alleen op deze manier onderscheiden de goede installateurs zich van degenen die hun zaken niet op orde hebben, aldus de branchevereniging.

Installatievakbeurs in Hardenberg vindt plaats op 13, 14 en 15 september a.s.

De Uneto-VNI stand vindt u in hal 5 (standnummer 525 bij het Kennistheater). De vereniging organiseert de volgende lezingen in het Kennistheater:

-Belangrijke laatste ontwikkelingen rondom koolmonoxide

Fred Vos, vakspecialist Techniek en Markt

Dinsdag 13 september: 15.00 – 15.30 uur en 19.00 – 19.30 uur

-Kwaliteit en kwaliteitsborging; een integrale aanpak

Hans van den Berg, Programmamanager Kwaliteit

Donderdag 15 september: 15.00 – 15.30 uur en 19.00 – 19.30 uur

[related_post themes=”text”]