Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

DNedco nieuwbouwe nieuwbouw bij Nedco in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft nu een échte start gemaakt met het slaan van een feestelijke heipaal. Het was niet de eerste, ook niet de laatste. Nedco wilde ‘gewoon’ even stilstaan bij het feit dat de bouw nu echt begonnen is.

Al enkele jaren was er de wens het bedrijf uit te breiden. Dat was ook nodig, omdat steeds vaker tegen de limieten van de opslag- en productiecapaciteit werd aangelopen. Waar eerst het pand bijna 2 jaar te koop heeft gestaan, konden de wensen nu toch werkelijkheid worden met de aankoop van het perceel van de buurman aan de ’s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel, zodat er aangrenzende nieuwbouw plaats kan vinden. “We hebben de hele buurt uitgenodigd, uiteraard het personeel, en ook de burgemeester kwam langs om dit moment met ons te delen”, aldus Jan Nederlof, directeur van Nedco.

De paal werd geslagen door dhr. B.M. Nederlof, oud-directeur en oprichter van Nedco in 1986. Samen met de jongste telg uit de familie heeft hij de hendel van de heistelling bediend.