Panasonic introduceert een serie boilers voor commerciële toepassingen. Deze boiler kan zonder booster warm water produceren. Daarnaast is er een model beschikbaar dat niet alleen warm maar ook koud water kan produceren.

De PRO-HT Tank DHW is beschikbaar in drie capaciteiten: 200, 500 en 1.000 liter (PAW-VP200/500/1000LDHW). Het 1.000 liter model beschikt over een warmteterugwinsysteem dat helpt bij het terugdringen van de operationele kosten en het energiegebruik, aldus de fabrikant. In combinatie met ECOi 3-pijps units kan deze boiler warm water met een temperatuur van maximaal 65˚C produceren.

Energiebesparend ontwerp
Het warmteterugwinsysteem heeft een inlaat- en uitlaatkanaal dat maar 0,1 mm van elkaar gescheiden is. Dit helpt warmteverlies tot een minimum te beperken. Indien R32 PACi of ECOi 2-pijps units worden verbonden met de boiler, kan warm water met een temperatuur van maximaal 75˚C worden geproduceerd met energie-efficiëntieklasse A+. De boiler heeft een COP van 6,70 en kan daarmee kostenbesparend worden ingezet voor grote commerciële toepassingen waar warmwaterproductie op een duurzame wijze gebeurt.

Verwarmen en koelen
Naast de PRO-HT Tank DHW is ook de PRO HT Tank heating and cooling beschikbaar. Dit model kan ook gekoeld water produceren. Het model heeft een capaciteit van 380 liter. De tank is van hoogwaardig RVS gemaakt, zodat het gebruikt kan worden voor drinkwatertoepassingen.