Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 110 seconden

Het Blauwe Boekje van Uneto-VNI voor veilig, gezond en milieuverantwoord werken is er nu ook in het Engels, Duits en Frans. Het boekje informeert buitenlandse werknemers in de installatiebranche over actuele arboregels en is een hulpmiddel voor veilig werken. Mimoun el Yattioui, voorzitter van de Commissie Arbeidsomstandigheden van de branchevereniging, presenteerde de uitgaven op 9 juni tijdens een praktijkdag voor veilig werken in Vlaardingen. Hij reikte de eerste exemplaren van het Blauwe Boekje in het Engels, Duits en Frans uit aan George Vrolijk van de Inspectie SZW, Marcel de Groot, algemeen directeur van De Groot Installatiegroep en Rick Gooshouwer, arbomanager bij Engie Services.

Vrolijk: “Helaas zien we bij de Inspectie SZW dagelijks de gevolgen van onveilig werken. Voorlichting over goede arbeidsomstandigheden is essentieel. Daarom is dit boekje heel belangrijk.” De Groot stelt dat bedrijven in de installatiebranche er alles aan doen om te zorgen voor veilige arbeidsomstandigheden. “We zijn zuinig op onze mensen, zij zijn ons belangrijkste kapitaal.” Gooshouwer benadrukt het belang van veilige arbeidsomstandigheden. “Elk ongeluk is er één teveel. Met dit boekje zetten we een belangrijke volgende stap in arbozorg.”

Het Blauwe Boekje is een praktische gids die de wet- en regelgeving vertaalt in onder andere heldere aanwijzingen, handige checklists en overzichtelijke taakrisicoanalyses voor elke specifieke situatie. Het Blauwe Boekje is onmisbaar in de gereedschapskist van iedere monteur. Bovendien is het een handig naslagwerk voor werkgevers in verband met VCA-verplichtingen en als instrument voor een toolboxmeeting. Er zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren van de tot nu toe verschenen Nederlandstalige edities van het Blauwe Boekje in omloop.

Het Blauwe Boekje in het Engels, Duits en Frans is te downloaden via de webshop van Uneto-VNI. De kosten bedragen 89 euro voor leden, de prijs voor niet-leden is 200 euro.

Uneto-VNI houdt zich al jaren intensief bezig met het bevorderen van veilige en gezonde arbeidsvoorwaarden. Daarbij ondersteunt de brancheorganisatie haar leden onder andere met een Arbocatalogus, VCA, bijeenkomsten voor kwaliteitsmanagers en veiligheidskundigen en praktijkdagen veilig werken voor monteurs en middenkader. Uneto-VNI werkt daarbij nauw samen met de Inspectie SZW en het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.

(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal Vlaardingen - overhandiging Blauwe Boekje

(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal
Vlaardingen – overhandiging Blauwe Boekje

[related_post themes=”text”]