Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Nadat Karel vorige week wat commentaar van de klant had gehad op zijn ‘vakkundig’ aangelegde vloerverwarming (de lekkage was toch wel wat aan de heftige kant gebleken en de hele vloerverwarmingsinstallatie functionerende uiteindelijk niet helemaal naar behoren), had hij besloten om het grote geld maar te laten liggen en weer vol op het gas te gaan. Ketels en waterleidingen zijn tenslotte echt zijn ding.

Met een wat minder goedgevulde bus (genoemde klant weigerde de factuur voor de vloerverwarming te betalen en eiste zelfs een vergoeding voor de geleden schade), ging de ietwat berooide Karel op pad naar een nieuwe klus. Zoveel had hij daarvoor ook niet nodig. Het ging om het aanleggen van een waterleiding en verleggen van een afvoer. Beide moesten via het plafond lopen, te monteren met ankers en draadeind.

Een relatief eenvoudig te klaren klusje dus…, totdat Karel er achter kwam dat hij nog maar net genoeg draadeind bij zich had om de afvoer op te hangen. De leiding kon hij niet meer netjes geankerd laten doorlopen, waardoor deze behoorlijk zou gaan bewegen bij het openen en sluiten van de kraan. Lekkage zou hiervan het gevolg zijn en daarvan had Karel zijn buik inmiddels wel vol.

Gelukkig is onze vakklusser een echte omdenker. Met genoeg leidingwerk tot zijn beschikking, verankerde hij de leiding alsnog stevig aan de muur. ‘Een hoogstaand werkje’, vond Karel zelf.