Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Ruim een jaar geleden introduceerde ISC de Movair+ kozijnventilatie. De Movair+ heeft verscheidene bijzondere eigenschappen. De belangrijkste is de onzichtbare ventilatieopeningen in deze onderdorpel voor houten kozijnen, gecombineerd met een koppeling naar binnen. Deze combinatie maakt het mogelijk om verse buitenlucht via een WTW-wisselaar comfortabel in de binnenruimte te brengen.

 

De EPC waarde zal verbeteren en de koppeling met een binnenunit geeft volgens de leverancier een perfecte balansventilatie per ruimte. Fysieke roosters zijn minder noodzakelijk, waardoor een wens van veel architecten in vervulling kan gaan. De Movair+ garandeert een gezonde balansventilatie gecombineerd met een laag energieverbruik.

Inmiddels is het systeem uitgebreid met de  Convect luchtgeleider. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig alle kozijnen van een gebouw uit te voeren met dee Movair+ onderdorpel met én zonder de koppeling aan een WTW-wisselaar. De Movair Convect is beschikbaar voor houten en kunststof kozijnen.

 

De werking van het gepatenteerde Zweedse systeem is gebaseerd op natuurkundige principes.

1. Luchtaanvoer
Verse lucht komt via de Movair+ onderdorpel in de Convect luchtgeleider terecht.

2. Luchtgeleiding
De aangevoerde lucht wordt geruisloos door het systeem omhoog geleid achter en tussen de panelen van de radiator.

3. Luchtmenging
Deze luchtstroom zorgt ervoor dat warme kamerlucht onder de radiator wordt aangezogen en vermengd met de aangevoerde verse lucht, waardoor de temperatuur van de lucht verder toeneemt.

4. Comfort en gezondheid

 

De ruimte wordt voorzien van gezonde, gefilterde lucht zonder dat daarbij tocht of koudeval ervaren wordt.

Product Movair Convect is toepasbaar voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Movair+ onderdorpel en Movair Convect wordt getoond op 2 vakbeurzen.

Bouw en Verbouwbeurs van 21 t/m 23 maart in de Jaarbeurs

Renovatiebeurs van 9 t/m 11 april in de Brabanthallen.