Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Afvoergeluiden kunnen het wooncomfort nadelig beïnvloeden. Daarom schrijft het Bouwbesluit voor dat deze leidingen in wooncomplexen niet meer dan 30 dB(A) geluid mogen produceren. Wavin brengt hiervoor een nieuw binnenrioleringssysteem op de markt: SiTech+. De geluiddempende werking is te danken aan het gebruikte polypropyleen dat met mineralen is versterkt.

Het soortelijk gewicht van het materiaal is hierdoor 40% hoger dan standaard polypropyleen, waardoor geluid wordt gedempt. Bovendien wordt geluidsoverlast door contactgeluid geminimaliseerd door een beugelsysteem met rubberen inlagen. Dit voorkomt dat geluiden doorklinken via muren en vloeren.

Het systeem is voorzien van hoekaanduidingen waarmee de installateur de fittingen in een handomdraai correct kan positioneren. Voor meer houvast zijn de fittingen geribd. Daarnaast hebben de fittingen een stootrand, zodat de installateur onmiddellijk kan zien (of op donkere plekken kan voelen) of een fitting volledig is ingestoken. Voor de beugeling ontwikkelde Wavin extra versterkte beugels met geluidsisolerende inlagen, die snel en eenvoudig te plaatsen zijn. Apart isolatiemateriaal bestellen en aanbrengen is hierdoor overbodig geworden.

De mat zwarte uitvoering van het systeem heeft praktische voordelen. Het materiaal trekt hierdoor minder vuil aan en is bestand tegen uv-straling tijdens de opslag op het bouwterrein. Daarnaast zorgt de zwarte kleur voor een verhoging van duurzaamheid en stevigheid van Wavin SiTech+, aldus de fabrikant.

Het assortiment omvat diameters van 32 tot en met 160 mm. Tot het aanbod fittingen behoren ook diverse speciaal ontworpen ontstoppingsstukken en extra geluidwerende stroom-t-stukken.

Wavin SiTech+ is een oplossing voor gebouwen met meerdere verdiepingen en gebouwen met bijzonder strenge geluidseisen, zoals appartementencomplexen, hotels, kantoren, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en bibliotheken. Het product is verkrijgbaar bij onder andere de Technische Unie en Van Walraven.

[related_post themes=”text”]