Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

downloadKubus heeft vandaag de Graphisoft BIMcloud® gelanceerd. BIMcloud is een cloudgebaseerde samenwerkingsomgeving voor BIM projecten waarmee teams van iedere grootte kunnen samenwerken in een real-time BIM model. Denise Bos, productmanager Archicad: “De ware potentie van BIM ligt in de samenwerking tussen verschillende partijen die BIM data delen. Met BIMcloud hebben samenwerkende teams, ongeacht de grootte of locatie, gelijktijdig toegang tot BIM projecten.” BIMcloud is een all-round BIM oplosing waarbij alle benodigde softwarelicenties verstrekt worden, in zowel een privé cloud als een publieke cloud.

BIMcloud is geschikt voor bedrijven met strenge eisen aan de workflow en hoge beveiligingseisen. Met de optie ‘Private Cloud’ blijft eigen data afgeschermd en onder eigen controle zonder af te doen aan de voordelen en flexibiliteit van BIMcloud. “Ik heb onderzoek gedaan naar vergelijkbare oplossingen, en specifiek gekeken naar de manier waarop ze zijn opgebouwd en wat ze kosten. Volgens mij is BIMcloud een game-changer voor bureaus met meerdere vestigingen”, aldus gebruiker Stephan Langella, Associate Director, Rice Daubney, Australia

De internationale versie van Graphisoft BIMcloud® werd in 2014 uitgebracht in Japan en daarna geleidelijk over andere landen uitgerold. Met de komst van Archicad 20 is BIMcloud ook voor Nederland en België beschikbaar.

[related_post themes=”text”]