Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

bouwprijsDe jury van De Nederlandse Bouwprijs is op zoek naar bijzondere bouwinitiatieven met hoge innovatiewaarde. De inzendingen worden beoordeeld in de categorieën Gebouwen, Civiele kunstwerken, Bouwmaterialen en Bouwsystemen. Daarnaast wordt Talent met Toekomst bekroond. De prijzen worden op 6 februari uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. Tot maandag 6 oktober kunnen producten, diensten, processen of projecten via de website worden ingestuurd.

De jury onder voorzitterschap van prof.dr ir. J.D.M. van Hal, hoogleraar Sustainable Building (Nyenrode) en Sustainable Housing Transformation (TU Delft) legt de inzendingen langs de meetlat van people, planet en profit. De jury let daarnaast op het grensverleggende, innovatieve en verrassende karakter van de inzending. Verrassend kan zijn dat het project via crowdfunding tot stand is gekomen.

Tijdens het Gala wordt ook bekend gemaakt welke Young professional de aanmoedigingsprijs Talent met toekomst in de wacht sleept. De jonge professionals kunnen worden voorgedragen door hun bouwteams. In 2015 ging de prijs naar Marc Koehler en Bas van Loenen voor hun baanbrekende werk in het bouwproces. Op denederlandsebouwprijs.nl meer informatie over het aanmelden van young professionals.

Met de Nederlandse Bouwprijs wil de gelijknamige stichting de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen en veelzijdig bouwtalent stimuleren. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt op het Gala van de Nederlandse Bouw dat gekoppeld is aan de Bouwbeurs (6 t/m 10 februari Jaarbeurs in Utrecht).

Meer informatie en aanmelden op denederlandsebouwprijs.nl

[related_post themes=”text”]