Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 47 seconden

Op donderdag 31 augustus werd een groep van 46 studenten van ROC van Amsterdam verwelkomd bij HOMIJ Technische Installaties in Amsterdam. De ontvangst lag in handen van Henk Cats (directeur HOMIJ) en Ruud Porck (Vakschool Technische Installaties). Deze studenten zijn na hun vooropleiding net begonnen met hun vervolgopleiding. Zij volgen de opleidingen Installatietechniek en Elektrotechniek.

Installatiebedrijf in vogelvlucht
De groep studenten werd in vieren gedeeld. Achtereenvolgens werden verschillende afdelingen bij HOMIJ bezocht. Zij kregen uitleg over de werkzaamheden op de afdelingen Calculatie, Engineering, Werkvoorbereiding en Service. Er werd kennisgemaakt met begrippen als ‘bestek’ en ‘bim’. Goede constatering van één van de studenten was dat het bij een installatiebedrijf niet alleen gaat om bouwen, maar vooral ook om communicatie.

Project VU Campus
Na het bezoek aan de kantoorlocatie van HOMIJ Amsterdam werd het project VU Campus (HOMIJ Grote Projecten) bezocht. Nadat iedereen voorzien was van PBM’s en een veiligheidsinstructie werd gegeven werd een rondleiding gegeven over de bouwplaats.