Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

ecowijkIn ecowijk De Kiem praat de toekomstige bewoner mee over ontwerp en realisatie van zijn energieneutrale woning en de hele wijk. Bij alle ontwerpen is er keuze in functionaliteit, indeling en technische snufjes. Op 4 oktober presenteren 10 bouwteams de energieneutrale woningen die zij samen met bewoners willen ontwikkelen. Bewoners en bouwers concretiseren straks samen ook de stedenbouwkundige aanzet van de gemeente Arnhem. Vanaf 2018 worden in ecowijk De Kiem minimaal 50 woningen gebouwd.

Wonen in deze wijk kan bijvoorbeeld in een tinyhouse van 4,7 m hoog, in een huis van stro, hout en vlas, in een gezonde woning zonder gif, in een bio-ecologische woning, of in een huis waarin het altijd lente is. Er zijn in totaal 10 woningtypes voor ecowijk De Kiem. Zowel starters, senioren, stellen, gezinnen als alleenwonenden kunnen in deze autoluwe ecologische buurt komen wonen.

De wijk wordt ingedeeld als een intentieovereenkomst voor 50 woningen is getekend. Daarna besluit de gemeente Arnhem of de ecowijk doorgaat. Bewoners en bouwers concretiseren straks samen ook de stedenbouwkundige aanzet van de gemeente Arnhem. Indien er veel belangstelling is voor De Kiem, is de kans groot dat er meer woningen komen. De bouw start in 2018.

‘Het nieuwe Arnhem’ wordt in ecowijk De Kiem voelbaar en vanzelfsprekend duurzaam; veel meer dan zonnepanelen en driedubbel glas. Op een centrale plek is een buurtvoorziening gepland die de sociale cohesie in de wijk versterkt. Groen is overal; de auto is te gast in de wijk en zal amper zichtbaar zijn in de buurt. De auto parkeert men op centrale plekken in de wijk.

Optimale collegialiteit van de bouwteams is de grondslag voor de ontwikkeling van ecowijk De Kiem. Het algemeen belang van duurzaam en energiezuinig bouwen staat voorop. Dat is goed voor de wijk, voor de bewoner en voor de bouwteams.

[related_post themes=”text”]