Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

Iedereen weet dat stilstaan achteruitgang betekent. Dit geldt voor jou persoonlijk in kennisontwikkeling, maar ook voor bedrijven. Als bedrijf – een groep samenwerkende mensen – ben je dagelijks aan het werk met bijvoorbeeld mooie projecten en dienstverlening. Daarin kijk jij ook alvast naar de toekomst. Een toekomst die soms dichtbij, soms wat verder weg ligt. Welke kant gaat het op? Welke kennis, kunde en vaardigheden zijn daarbij nodig? Wat wordt er van jou verwacht?

Op z’n tijd best lastige vragen die wel beantwoord moeten worden. Door jezelf en door de organisatie. Het samenspel van de antwoorden wordt ook wel ‘beleid’ genoemd. Beleid is belangrijk, omdat daaruit acties worden uitgevoerd en afspraken worden gemaakt. Beleid heeft dus veel met mensen en hun wijze van denken, formuleren en handelen te maken. Wat dit met LEGO® heeft te maken?

De ontwikkelaars van LEGO® SERIOUS PLAY® (LSP) waren ruim 15 jaar geleden zich hiervan ook bewust. Zij merkten nog iets op, namelijk dat beleid op zichzelf goed uitgevoerd kon worden wanneer er geen grote veranderingen plaatsvonden. Gebeurde dit laatste wel, bleek uit onderzoek, dan ontstond er een soort “paniek handelen”. Er miste dan snel een rode draad in het beleid en in de besluiten. Dit zinde hen niet. En met verder diepgaand onderzoek en kennis van systeemdenken, neurowetenschap, strategie en spelontwikkeling is LSP ontwikkeld. Een methode om met behulp van LEGO letterlijk te bouwen aan strategie en beleid.

De LSP-ontwikkelaars ontdekten dat met behulp van LEGO er breedgedragen beleid ontstond vanuit 100% betrokkenheid en belang. Dat zorgt voor sneller en gerichter handelen bij grote veranderingen. De ‘fun’-kant van LEGO zorgden voor een bijkomend voordeel. Beleid vormen werd leuk in plaats van de soms saaie en lange vergaderingen, vermoeiende discussies en duimdikke rapporten.  

LSP is een krachtige, innovatieve en bovenal leuke en daarmee laagdrempelige methode. Een methode die je op leuke en resultaatgerichte wijze vooruit brengt.

Contact? www.leertouwer.nl/maartenvanderboon
@maartenvdboon