Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Vorige week kwam er een vertegenwoordiger van de lokale groothandel bij Karel langs. Eigenlijk houdt Karel altijd de boot af voor dit soort bezoekjes (hij heeft het tenslotte al druk zat). Maar de vertegenwoordiger had hem lekker gemaakt met het vooruitzicht wat beugeltjes mee te nemen. En tegen wat gratis flesjes bier zegt onze nijvere vakman natuurlijk geen nee.

De beste man had een koffer bij zich met producten die onlangs in het assortiment waren opgenomen. Hij vertelde er honderduit over, waarbij het Karel opviel dat alle fabrikanten vooral productveiligheid en montagegemak zeer hoog in het vaandel dragen. Vanzelf kwam het gesprek zo op het beugelen. Of Karel ook helemaal vertrouwd was met deze veilige en snelle manier van monteren?

Schoorvoetend bekende Karel dat hij wel eens een poging had ondernomen, maar het ook wel een hoop onzin vond. De vertegenwoordiger drukte Karel op het hart dat beugels toch echt altijd moeten; veiligheid boven alles, een kwestie van leven of dood, zo verzekerde hij. Karel ging uiteindelijk overstag en bestelde bij de gehaaide zaakvoerder meteen een assortiment aan beugels waar je u tegen kon zeggen.

Een dag later kon hij zijn bestelling afhalen bij de grossierderij en ging hij er direct mee aan de slag, veilig en snel. Maar misschien had de vertegenwoordiger eerst nog even moeten uitleggen waarvoor beugels eigenlijk dienen.