Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

De softwareapplicatie van Life Cycle Vision is officieel voorzien van een ISSO-kwaliteitscertificaat. Het programma dat de levensduurkosten van gebouwinstallaties berekent, geeft betrouwbare uitkomsten, aldus het kennisinstituut voor de installatiesector. “ISSO is een onafhankelijke partij en dat maakt een dergelijk audit op onze software interessant”, zegt Bernd Karstenberg, mede-eigenaar van Life Cycle Vision.

“Voor onze klant is deze validatie een belangrijke graadmeter. Het is bewijskracht voor de kwaliteit van het programma. Zo kan de klant vertrouwen op de software en de berekeningen die het programma maakt.” Life Cycle Vision maakt gedetailleerde kostenramingen voor de installaties in een gebouw. Ook berekent de software de bijbehorende onderhoudskosten en energiekosten. Met de applicatie kan iedereen uit de voeten; ook gebruikers zonder specialistische installatietechnische kennis. De softwareapplicatie krijgt door de validatie, naast een vermelding op isso.nl, ook een vermelding op qbisnl.nl. 

ISSO blijft Life Cycle Vision jaarlijks controleren.

Validatie door ISSO
ISSO voert een validatie ook uit voor andere organisaties die werken volgens de kennis van ISSO. Deze ‘ISSO-kennis’ moet zichtbaar zijn in een product, software of opleidingstraject. Een positief resultaat wordt bevestigd met een ISSO-kwaliteitscertificaat. ISSO ontwikkelt onder meer publicaties, handboeken en rekentools voor alle typen installatietechnieken. Al die kennis is gebaseerd op de Nederlandse wetgeving en normatieve richtlijnen binnen de installatiesector, waaronder Nen-normen.