Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Hansgrohe_CoolStart_Logis_wastafelkraanWater besparen is goed voor het milieu en uw portemonnee, omdat onze energie- en waterrekening hierdoor wordt verlaagd. Hansgrohe kranen en douches die met EcoSmart technologie zijn uitgerust, gebruiken tot maar liefst 60 procent minder water dan gebruikelijke producten – uiteraard met behoud van comfort. Minder warmwatergebruik zorgt ook voor een lager energiegebruik, wat betekent: minder CO2-uitstoot en lagere kosten voor de gebruiker.

Met EcoSmart douches daalt uw dagelijkse douchewaterbehoefte tot maar liefst 60 procent: dankzij een uitgekiende doorstroombegrenzing, speciale straalopeningen en het bijmengen van lucht, claimt de fabrikant. Zo verdelen bijvoorbeeld de Raindance EcoSmart hoofd- en handdouches van Hansgrohe nog maar 9 liter water per minuut over de straalschijf. Maar dankzij de bijzondere techniek blijft dit een mooie, volle straal. De Crometta 85 Green hoofd- en handdouches zelfs nog maar 6 liter water per minuut. Onafhankelijk van de waterdruk.

En ook bij de wastafel valt er veel water te besparen, want bijna alle Hansgrohe wastafelkranen zijn uitgerust met de EcoSmart technologie. En wilt u naast water ook op energie besparen, dan kan dit met de CoolStart-modellen die in alle kranenseries van Hansgrohe verkrijgbaar zijn. Bij deze kranen geeft de greep in de middenpositie uitsluitend koud water, waardoor de warmwatervoorziening niet aanslaat bij bijvoorbeeld even snel handenwassen. Warm water stroomt pas als de greep actief naar links gedraaid wordt. Omdat het water zo niet onnodig verwarmd wordt, kan een 4-persoonshuishouden jaarlijks meer dan € 100 besparen op de energiekosten.

Professionals kunnen het bespaarpotentieel en terugverdientijd van hun investering berekenen op: https://pro.hansgrohe.nl/4338.htm .

[related_post themes=”text”]