Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 96 seconden

Coen Hagedoorn Onderhoud en de combinatie B8U zijn de winnaars van de door de Utrechtse wooncorporatie Mitros georganiseerde Badkamerchallenge. De uitdaging was: renoveer een badkamer in één dag. De winnaars lieten zien dat dit mogelijk is voor een complete badkamer in een bewoonde sociale huurwoning. Hierdoor kan een huurder ‘s ochtends de ‘badkamersleutel’ afgeven en 24 uur later weer douchen in zijn nieuwe badkamer.

Klaar in fabriek
Juryvoorzitter Marjet Rutten over de winnaars: “Beide maken de badkamerwanden helemaal klaar in de fabriek, zodat ze eenvoudig en snel in de bestaande badkamer kunnen worden geplaatst. Ook is het goed om te zien dat er weinig overlast voor bewoners is en dat er keuzemogelijkheden voor bewoners mogelijk zijn. Bovendien kunnen de badkamers geplaatst worden wanneer het de bewoner uitkomt. Dus niet meer in een project van 100 badkamers tegelijk.”

De jury vond het ook belangrijk dat de winnende partijen goed snapten hoe het renovatieproces in bewoonde woningen werkt. Dit geeft zekerheid én de mogelijkheid om snel te starten met de nieuwe badkamers. Beide winnaars gaven overigens aan dat er nog veel meer ontwikkeling mogelijk is.

Challenge werkt
Henk Peter Kip, directievoorzitter van Mitros, blikt tevreden terug op de challenge: “Het is lastig om te veranderen wat je al jarenlang doet. Je schaaft steeds wat bij, maar een doorbraak, een innovatie is ingewikkelder. Daar zochten we hulp bij. Het is goed om te zien dat er zoveel partijen zijn die zeggen dat ze een badkamer in één dag kunnen renoveren en dat ook kunnen laten zien. Toch gebeurt het op dit moment nog niet. Het loont dus om een vraag op een andere manier te stellen. Een challenge bleek een geslaagde manier om een doorbraak te creëren”.

In het najaar van 2017 start Mitros een tweede challenge met als thema geluidsoverlast en het binnenklimaat (tocht, vocht, schimmel).

In 3 minuten zien wat de Mitros badkamer challenge inhield? Bekijk hier het filmpje.

[related_post themes=”text”]