Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

cvketelDe Consumentenbond heeft in haar nieuwste test van november 2014 zeventien cv-ketels getest. Achtergrond van het uitvoeren van een nieuwe test is de veranderende wet- en regelgeving over energiezuinig verwarmen voor woningen. Deze gaat vanaf januari 2015 gelden. Belangrijke testonderdelen waren energiezuinigheid, comfort, geluid en onderhoud.

Met name bij de testonderdelen ‘energiezuinig verwarmen’ en ‘warmwater leveren’ bleken de verschillen groot. Atag Verwarming scoorde met haar cv-ketel E325EC het hoogste rapportcijfer: 8,1. Daarom mag zij als enige Nederlandse cv-ketelfabrikant een jaar lang officieel het predicaat ‘Beste uit de test’ voeren. De Remeha Tzerra M 39C Plus CW5 kwam als nummer twee uit de test met een score van 7,7, direct daarop gevolgd door de Intergas Kombi Kompakt HReco 36 met een 7,6.

De goede prestaties op energiezuinigheid en comfort van de Atag-ketel zijn volgens de fabrikant vooral te danken aan de extra warmtewisselaar, die extra energie haalt uit de rookgassen. Deze nieuwe techniek vertaalt zich in een hoger rendement van de cv-ketel. “We zijn enorm trots op deze erkenning, die inmiddels voor de 5e keer aan ons bedrijf wordt uitgereikt”, aldus Carl Berlo, CEO van Atag Verwarming Nederland BV.