De Vaillant ecoTEC exclusive CW5 is deze maand door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’. Alle ketels werden beoordeeld op elf verschillende punten. Op vijf hiervan heeft de Vaillant ecoTEC exclusive CW5 een acht of hoger gescoord, met een gemiddeld eindcijfer van 7,9.

Behalve op energiezuinigheid scoort de cv-ketel sterk op het verwarmen op een laag pitje (8,8) en geluid (8,6). Dat de cv-ketel zo stil is met een modulatie tot 1:12 komt door toepassing van IoniDetect technologie, vertelt Ronald Mazurel, manager product management bij Vaillant. “De ketel kan daardoor energiezuinig werken op een laag pitje wanneer er maar weinig warmte wordt gevraagd. Daarnaast regelt de IoniDetect gasaanpassing automatisch verschillende aardgassoorten en -kwaliteiten en zorgt de technologie voor een constant geoptimaliseerde verbranding. De cv-ketel heeft ook een Green iQ label. Een systeem met dit label staat erom bekend de uitstoot te verminderen, de kosten te verlagen, zonder dat er aan comfort ingeleverd wordt. Daarnaast kan deze cv-ketel gecombineerd worden met een warmtepomp, wat het een hybride oplossing maakt.”

Verheugd
Mazurel, is zeer verheugd met de beoordeling. “Dat de ecoTEC exclusive CW5 nu als beste uit de test komt is voor ons een belangrijke waardering voor het product. Bij de productontwikkeling is veel aandacht besteed aan het reduceren van geluid en het verder verbeteren van de prestaties. De resultaten uit de test van de Consumentenbond bevestigen dat we hier goed in geslaagd zijn.”