Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 120 seconden

Stichting Stimular heeft de database met besparingstips op www.duurzaammkb.nl geheel vernieuwd. Twintig extra branches kunnen nu gericht zoeken naar tips die kosten en milieu sparen. Nieuwe branches zijn gemeentewerven, schilders en onderhoud, brandweer, evenementen, musea, theaters, landbouw, natwasserijen, congreslocaties en diverse takken in de voedingsindustrie. Ook is de lay-out van de besparingstips verbeterd. Bezoekers kunnen nu intuïtiever doorklikken, bijvoorbeeld naar alle tips in een proces of thema.

De 500 besparingstips over energie, afval, water en vervoer zijn beschikbaar voor 39 branches. Onderdeel van de database zijn de zogenaamde ‘rendabele energiemaatregelen’ van Infomil. Deze maatregelen staan op checklijsten die toezichthouders van de overheid hanteren om te beoordelen of bedrijven en instellingen aan de wet voldoen. De besparingstips  zijn nu ook beter vindbaar via zoekmachines. Dit leidt tot meer reacties met ervaringen van gebruikers en leveranciers, wat een grote meerwaarde is voor de bezoekers van de website. Veel tips zijn voorzien van een praktijkvoorbeeld.

De besparingstips kunnen nu ook op websites van andere organisaties worden getoond. Zo toont de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO) quickwins voor CO2-reductie op haar website over de CO2-Prestatieladder. Brian Heikamp van SKAO: “Onze samenwerking met Stimular bespaart ons veel werk. Stimular heeft de quickwins die wij onder de aandacht willen brengen al duidelijk beschreven in de besparingstips op DuurzaamMKB.nl. Ook actualiseert Stimular de besparingstips regelmatig. Daardoor heb ik er na implementatie van de benodigde software in onze website geen omkijken meer naar. De tips worden door veel bezoekers van onze website bekeken”.

Op DuurzaamMKB.nl vinden bedrijven naast de besparingstips ook inspirerende voorbeelden en praktische instrumenten die hen op weg helpen met Duurzaam Ondernemen. De website is in 2005 gelanceerd door Stichting Stimular. Stimular werkt al bijna 25 jaar aan Duurzaam Ondernemen in het MKB. Stimular selecteert voor DuurzaamMKB.nl informatie en instrumenten die geschikt zijn voor MKB. Dit betekent dat ze praktisch zijn en niet veel tijd en geld kosten. Veel instrumenten, zoals een format voor een energiebesparingsplan, zijn zelfs gratis te downloaden op de website.

Stichting Stimular is de werkplaats voor Duurzaam Ondernemen! Wij verspreiden kennis over Duurzaam Ondernemen en ontwikkelen praktische instrumenten voor het midden- en kleinbedrijf en organisaties die daarmee vergelijkbaar zijn. Dit doen we zonder winstoogmerk. Ons doel is dat ondernemers en managers in alle beslissingen duurzaamheid meenemen. Kenmerken van onze werkwijze zijn maatwerk, heldere communicatie en inspirerende contacten met ondernemers.

Voor meer informatie: www.stimular.nl