Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

LG Electronics (LG) introduceert een nieuw Multi V 5 warmtepompsysteem. Deze is uitgerust met Dual Sensing Control die zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid meet. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor een efficiëntere vermogensberekening en een beter inzicht in de voelbare en latente warmtelast. Hiermee wordt een overmatige koellast voorkomen, wat op termijn weer zorgt voor een aangename en comfortabele omgeving en een verlaagd energiegebruik, aldus de fabrikant. De verbeterde prestaties zijn bevestigd door Eurovent. De warmtepomp is in te zetten voor BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen) projecten en projecten waar men streeft naar een hoog Breeam-label. 

Met een biomimetische ventilator, een vierzijdige warmtewisselaar en de verbeterde prestaties van de compressor zijn de efficiëntie en de capaciteit van deze warmtepomp verder verbeterd. Hierdoor is een enkele buitenunit met een vermogen van 26 pk mogelijk.

De LG Multi V 5 is voorzien een tweezijdige, dubbele laag coating die bescherming biedt tegen slijtage door zand, zout en andere elementen waar gebouwen aan blootgesteld worden als gevolg van zeewind en industriële vervuiling. De coating beschermt het apparaat tegen corrosieve omgevingsfactoren en de hydrofiele folie voorkomt dat water zich hecht op de lamel van de warmtewisselaar.

Het optimaliseren van de verwarmingsmodus wordt gerealiseerd door verschillende factoren, zoals gescheiden ontdooiing, smart olieretour, vapor injectie en dual sensing. De Multi V 5 beschikt over het smart olieretoursysteem dat het olieniveau in de compressor realtime controleert. Hierdoor wordt de olieretourcyclus alleen uitgevoerd wanneer dit echt nodig is.

De LG Multi V 5 is naar verwachting vanaf april in Nederland beschikbaar

[related_post themes=”text”]