Batterij voor warm tapwater wint Duurzaam Verwarmd onderscheiding

Gepubliceerd op

Flamco heeft de Best Innovation Award 2019 gewonnen voor de FlexTherm Eco, een thermisch laadstation voor warm tapwater. De jury noemt het toestel niet alleen zeer innovatief maar ook ultracompact en met ontwikkelingspotentieel voor de toekomst. De prijs werd gisteren uitgereikt op de eerste beursdag van Duurzaam Verwarmd.

De branche-onderscheiding is vorig jaar ingesteld om oplossingen voor de energietransitie te stimuleren. Flamco introduceerde het thermisch laadstation deze maand als oplossing om met name woningen zonder gasaansluiting van voldoende warm tapwater te voorzien. Het toestel zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening.

Innovatief en veelbelovend
Deze jury, bestaande uit Paul Smorenburg (Techniek Nederland), Henry Kruiper (NVKL) en Jaap de Knegt (DHPA), koos de winnaar uit 14 inzendingen. Het oordeel was als volgt: ‘De FlexThermo Eco is een zeer innovatieve thermische batterij, die oneindig vaak kan op- en ontladen zonder dat dit ten koste gaat van het rendement. In zijn voordeel sprekend is de ultracompacte uitvoering van de FlexTerm Eco die wordt geleverd in drie modellen met eenzelfde vermogen van CW5. De batterij is bovendien eenvoudig te installeren en onderhoudsarm. De jury ziet ook nog doorontwikkelingspotentieel als deze batterij in de toekomst kan worden opgeladen door watergevoerde opwekkers zoals warmtepompen.’

Fotobijschrift: Robbert Schimmel (Flamco) ontvangt de award van de jury. V.l.n.r.: Jaap de Knegt, Paul Smorenburg, Henry Kruiper, Robbert Schimmel en Rolf Heijnen (beursorganisatie Good)