Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Zowel de 330 als de 380 m3/h debietvarianten van de Renson Endura Delta balansventilatie-unit hebben het wereldwijd erkende ‘Passive House Certificate’ behaald. Ook de 450 m3/h variant zal die erkenning binnenkort krijgen. Deze vraaggestuurde Renson-balansventilatiesysteem met warmteterugwinning zijn daarmee geschikt voor elk passiefhuis.

Ingebouwde sensoren in de unit die 24/7 het vocht-, CO2- en VOC-gehalte in de binnenlucht meten, stemmen het ventilatieniveau af op het leefpatroon en de behoeften van de bewoner. Die vraagsturing levert een volgens de fabrikant stil ventilatiesysteem op dat zeer weinig verbruikt, maar een hoog rendement noteert dankzij de warmtewisselaar die tot 89% van de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht terugwint.

Standaard uitgerust met vorstbeveiliging
De Endura Delta is beschikbaar in een variant met 4 aansluitingen bovenaan (voor installatie op het gelijkvloers of in de kelder) en met 2 aansluitingen boven en 2 onderaan voor plaatsing op zolder. De ventilatie-unit is standaard uitgerust met een vorstbeveiliging zodat er ook bij koudere temperaturen een goede luchtkwaliteit kan worden gegarandeerd. In gebieden met extreme weersomstandigheden is er de mogelijkheid om een ventilatie-unit met voorverwarmingselement te kiezen, zodat ook hier zo lang mogelijk optimaal kan worden geventileerd. Een bypass functie zorgt er dan weer voor dat de warmtewisselaar in de zomer omzeild kan worden op het moment dat koudere buitenlucht kan bijdragen om de woning af te koelen. Standaard is de Endura Delta uitgerust met Coarse filters, optioneel is een PM1 pollenfilter verkrijgbaar. Met alle accessoires (Easyflex-luchtkanalen, Acoudec, dak- en muurdoorvoeren en sQair-ventielen) die zijn afgestemd op de Endura Delta heeft de fabrikant alle componenten in huis voor een totaalinstallatie van een balansventilatiesysteem.

App-bediening voor bewoner en installateur
Om de gebruiker te betrekken bij de correcte bediening van het ventilatiesysteem is een app-ontwikkeld (beschikbaar voor Windows, IOS en Android) waarmee de ventilatie-unit binnen een thuisnetwerk vanaf de smartphone kan worden aangestuurd, het ventilatieniveau kan worden geprogrammeerd en de algemene binnenluchtkwaliteit kan worden gemonitord. De app meldt bovendien wanneer filters aan vervanging of nazicht toe zijn. Via dezelfde app kan de installateur het balansventilatiesysteem inregelen, debieten loggen en alle instellingen per installatie overzichtelijk bijhouden in functie van eventuele latere interventies.