Kessel biedt zowel de douchegoten Linearis Comfort en Linearis Compact als de wandafvoer Scada met af fabriek gemonteerde afdichtmanchetten aan. De manchetten worden waterdicht op het afvoerelement aangebracht.

De kant-en-klare douchegoten Linearis Comfort en Linearis Compact met aangelaste afvoer en af fabriek aangebrachte afdichtingsmanchet zijn met hun lage totale inbouwhoogte geschikt voor drempelvrije douches. Met de rvs inlegger, die tevens omgekeerd betegeld kan worden, bieden de Linearis-goten verschillende designmogelijkheden voor moderne badkamers. Linearis Compact is met een totale inbouwhoogte van 80 millimeter met name geschikt voor de renovatie.

Wandafvoer als designelement
De wandafvoer Scada is verkrijgbaar met vier verschillende afdekkingen evenals een vrijwel onzichtbare variant om te betegelen en in een driedimensionale Wave-optiek. Kessel biedt deze uitvoeringen als optie met sfeerverlichting aan. “Niet alleen het design, maar ook de functie stonden bij de ontwikkeling van Scada centraal”, vertelt Reinhard Späth, directeur Marketing. “Zo kan de aansluitzijde vrij worden gekozen. Daarvoor hoeft de afvoer niet te worden verplaatst en kan zonder problemen vloerverwarming worden aangelegd.” De af fabriek aangebrachte afdichtingsmanchet is de laatste doorontwikkeling van de wandafvoer. Scada is geschikt voor de installatie in droog- en natbouw. Voor een snelle inbouw is een inbouwpaneel met voorgemonteerde, afgedichte en kant-en-klaar ingebouwde wandafvoer met 3-zijdig verval verkrijgbaar.