Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

Honeywell kondigde vandaag verschillende nieuwe online en offline tools aan waarmee professionals op het gebied van koelmiddelen en airconditioning gemakkelijker kunnen overstappen op alternatieven voor koelmiddelen met een hoog aardopwarmingspotentieel.

Uit gegevens blijkt dat het vervangen van koelmiddelen voor f-gas geschikte alternatieven bij sommige toepassingen energiebesparingen kan opleveren tussen de 8% tot 15%, terwijl de CO2-emissies met 37% afnemen en de operationele kosten met 10% dalen. Het beschikbaar hebben van de juiste gegevens bij het maken van beslissingen op het gebied van koelmiddelen kan daarom een aanzienlijke impact hebben en ook engineering-tijd besparen.

Honeywell ontwikkelde daarom nieuwe mobiele apps voor professionals en monteurs op het gebied van verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen (HVAC). De apps bieden de mogelijkheid om de druk en temperatuur te berekenen en bevatten gegevens over koelmiddelen. Met behulp van de apps kunnen eenvoudig gemiddelden voor oververhitting en onderkoeling kunnen worden berekend. Die gegevens kunnen worden gebruikt om systemen te configureren. De apps zijn verkrijgbaar in iTunes en in Google Play.

Honeywell heeft bovendien de populaire simulatiesoftware voor koelmiddelen, Genetron Properties Suite, of Genepro vertaald in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees. De software kan worden gedownload via https://www.honeywell-refrigerants.com/europe/genetron-refrigerants-modeling-software-download/.Met de software kunnen aannemers en technici koelsystemen simuleren, de prestaties van meerdere koelmiddelen vergelijken en de juiste dimensionering van leidingen bepalen, waardoor ze het juiste koelmiddel kunnen kiezen. De resultaten kunnen vervolgens worden geëxporteerd en gedeeld. De software bevat nu ook de laatste aanvullingen op Solstice koelmiddelen met een laag aardopwarmingspotentieel – Solstice N13 (R-450A) en Solstice N40 (R-448A) – waarmee technici berekeningen kunnen uitvoeren.

„De verordening van de Europese Unie inzake fluorgassen, die begin 2015 van kracht wordt, beperkt de hoeveelheid waterfluorkoolstoffen die kunnen worden verkocht en verbiedt het gebruik van bepaalde fluorgassen vanwege hun effect op het klimaat”, legt Patrick Amrhein, directeur Marketing voor Honeywell Fluorine Products in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India, uit. „Met de apps en software van Honeywell beschikken klanten over de informatie die ze nodig hebben om snel en effectief over te stappen op koelmiddelen die aan de nieuwe verordening voldoen.”