Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 84 seconden

Karel houdt al jaren een geheim verborgen; zelfs mevrouw Karel weet het niet. Miljoenen mensen in Nederland hebben er last van. Toch schaamt Karel zich er diep voor. Hij vindt dat hij als installateur niet zo’n angsthaas moet zijn en gewoon zijn werk onder alle omstandigheden en op elke hoogte moet kunnen uitvoeren. Maar daar zit nou juist het probleem: hij heeft hoogtevrees.
En niet zo’n klein beetje ook. Karel staat te trillen als een rietje als hij een ladder op moet klimmen, een keukentrapje bezorgt hem bij op de eerste trede al een golf van misselijkheid en zelfs zijn werkschoenen hebben een extra lage zool, zodat hij lekker laag bij de grond kan blijven.

Best wel problematisch als je in je beroep toch vrij vaak moet werken op daken of een ladder. Hij stelt dit soort klussen dan ook zoveel mogelijk uit en als het even kan vraagt hij zijn klanten zelf even het laddertje op te klimmen. Dit laatste uiteraard onder het mom van één of andere smoes.

Helaas was er bij de deze klus geen klant in de buurt en moest Karel zelf het dak op om een dakdoorvoer aan te brengen. Met knikkende knieën was hij de ladder op gekropen en half liggend op het dak had hij de doorvoer gemonteerd. Met een flinke lading schroeven door de afdekplaat en de nodige bitumenkit zat de doorvoer op het oog in ieder geval vast. De waterdichtheid nog even checken was teveel van het goede. Hij wilde maar één ding: met zijn beide benen weer zo snel mogelijk op de grond staan.

Met dank aan Philip van Rijkhuizen junior, voor het spotten van deze Karel.