Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden

Een installateur biedt vaak zonnestroomsystemen aan met panelen, omvormers en montagemateriaal van verschillende merken. Niet gek, aangezien de markt van zonnestroom nog jong is en dus nog een sterke componentfocus heeft. Het Nederlandse bedrijf Autarco maakt de markt echter een stuk transparanter door totaalsystemen te produceren. Bovendien is Autarco nar eigen zeggen de enige speler in de markt die een gegarandeerde in plaats van een verwachte opbrengst biedt. 

 

“Een gat in de markt en logische stap voorwaarts”, stelt Autarco’s oprichter en directeur Roel van den Berg. “Nog geen enkel ander zonnestroombedrijf is in hetzelfde stadium als wij.”

 

Alle componenten onder één merk dus, zodat de installateur een helder aanbod heeft voor de eindgebruiker. Het is heel anders dan hoe het tot nu toe werkt. De installateur gaat er daarnaast vanuit dat zijn systeem wat oplevert, maar hij geeft geen enkele prestatiegarantie. Terwijl de eindgebruiker natuurlijk graag zeker wil weten dat zijn investering de moeite waard is. Van den Berg: “Wij garanderen de opbrengst van onze systemen en in het geval van onderprestatie krijgt de klant aan het einde van het jaar het verschil uitgekeerd.” De innovatie van Autarco’s producten biedt volgens de aanbieder een groot voordeel voor de eindgebruiker, maar ook zeker voor de installateur. Deze is verlost van vele complexe garantieverklaringen, technische specificaties en de diversiteit aan services na de aankoop.

 

Autarco kent zijn oorsprong in China. Van den Berg vertrok in 2007 naar Shanghai en leerde daar de grote spelers kennen in de Aziatische zonne-energie branche. Hij zag kansen voor innoverende duurzame energie en richtte Autarco op. Met succes, want zijn bedrijf groeit razendsnel. Autarco heeft inmiddels voet aan de grond gekregen in Australië, Brazilië, Peru, Chili en het Verenigd Koninkrijk. Naast zonnestroom biedt Autarco ook zonnewarmte en LED-verlichting aan. Van den Berg: “Autarco is een stabiele leverancier, waarbij de installateur zich geen zorgen hoeft te maken over de continuïteit en stabiliteit van kwaliteit, productie en garantie. Een lage prijs is niet meer onderscheidend, kwaliteit en echte garantie wel.”
Voor meer informatie: www.autarco.com