Akoestisch geïsoleerde douche-elementen

Gepubliceerd op

Geluiden tijdens het douchen kunnen worden voorkomen door het akoestisch isoleren van de douche. Jackon Insulation brengt hiervoor de Jackoboard® Aqua douche-elementen op de markt. De elementen zijn aan weerszijden uitgerust met een speciale bekleding. Onderzoek van het Duitse Fraunhofer-Institut für Bauphysik toont aan dat de elementen aan alle eisen voldoen op het gebied van akoestische isolatie volgens de DIN-norm 4109 en de striktere voorschriften van de norm VDI 4100.

Het douche-element in combinatie met uitvlakmortel en een akoestische onderlaag in de vorm van een zwevende deklaag leidt tot het beste resultaat op het gebied van geluiddemping. Het geheel dempt de impact van het water op de vloer en geluiden tijdens het gebruik. Bij het installeren is het essentieel dat het douche-element en de uitvlakmortel volledig losstaan van de aangrenzende constructies - aan de zijkanten door een afdichtstrip en op de vloer met de juiste akoestische onderlaag. Ook de sifon en de afvoerbuis mogen niet in contact komen met de mortel en  het douche-element. Voor isolatie  kan een zelfklevende strook van PE-schuim gebruikt worden.

Bestand tegen compressie
De douche-elementen, vervaardigd van waterafstotende geëxtrudeerd polystyreen (XPS), zijn bestand tegen compressie (> 300 kPa). De relatief lage plaatsingshoogte maakt verschillende toepassingen mogelijk. Het douche-element is direct te betegelen. De elementen zijn in standaardformaten maar ook in diverse andere vormen en afmetingen verkrijgbaar.

%d bloggers liken dit: