Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

panasonicZPanasonic vernieuwt zijn Etherea productlijn met een reeks producten. De Z- en XZ-reeks airconditioners voor woningen zijn de eerste airconditioners van de fabrikant die zijn geoptimaliseerd met het koudemiddel R32, waarmee op milieuvriendelijke wijze efficiënt kan worden verwarmd en gekoeld. De Z-reeks bestaat uit witte en wit matte wandmodellen. Ze zijn herontworpen met het oog op woningen en commerciële panden. Het slanke ontwerp voorkomt dat de toestellen de esthetiek van het interieur verstoren en maken de units compacter dan ooit, aldus de fabrikant. De nieuwe producten hebben een geluidsproductie van 19dB(A). Het geluid van de airconditioners is vergelijkbaar met het geluid dat hoorbaar is tijdens een nacht in een bibliotheek. Panasonic stelt hierdoor zeker dat de toestellen de nachtrust of werkomgeving van gebruikers niet verstoren.

Panasonic kiest met de nieuwe Etherea voor het koudemiddel R32. In tegenstelling tot R410A bestaat R32 uit slechts één bestandsdeel, waardoor het eenvoudig gerecycled kan worden en een 67 procent kleinere impact heeft op de opwarming van de aarde. Door toepassing van dit koudemiddel in de nieuwe modellen komt Panasonic tegemoet aan de behoefte van klanten en wordt er al voldaan aan de nieuwe eisen die vanaf 2025 van toepassing zijn.

De Z-reeks is uitgerust met Panasonic’s Econavi sensoren en het Nanoe luchtzuiveringssysteem. De Econavi technologie bestaat onder andere uit een Human Activity-sensor en een nieuwe technologie voor het detecteren van zonlicht. De werking van de airconditioning wordt automatisch aangepast op basis van de gegevens die deze sensoren verzamelen, waardoor een optimaal comfort kan worden geboden terwijl er energie bespaard wordt. Econavi optimaliseert niet alleen de richting en het volume van de luchtstromen op basis van de aanwezigheid van mensen, maar vermindert ook het koelvermogen indien er weinig of geen zonlicht is. Met Econavi kunnen volgens de fabrikant energiebesparingen tot 38 procent worden gerealiseerd.

De XZ-reeks airconditioners bestaat uit zilverkleurige wandmodellen. Ook deze reeks maakt gebruik van het koudemiddel R32. Daarnaast is deze reeks voorzien van stille technologie, die een geluidsproductie van 20dB(A) realiseert. De XZ-modellen hebben een energielabel van A+++/A++.

[related_post themes=”text”]