Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 128 seconden

Panasonic Heating & Cooling Solutions spreekt de ambitie uit om de komende jaren flink te groeien in de markt van professionele airconditioningsystemen. Wereldwijd zal daartoe onder meer 50% meer personeel worden aangetrokken. Om de groei in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat er duidelijkheid is voor de markt, is ervoor gekozen het distributiebeleid in Nederland strakker te stroomlijnen. Zowel voor de Air-to-Airsystemen als voor de Air-to-Watersystemen wordt gekozen voor een select gezelschap gespecialiseerde distributeurs.

Sales manager Kees Staal hierover: “De keuze van distributeurs is een echte strategische. Er is gekozen voor partijen die een duidelijke technische toegevoegde waarde bieden. Distributeurs kunnen zo de kwaliteit leveren die wij graag zien en die we voor onze klanten wensen. De bedrijven zijn gecertificeerd en hun medewerkers volgen intensieve training om op de juiste wijze ondersteuning te kunnen bieden voor onze producten. Ze zijn dan ook vanaf nu herkenbaar aan een speciaal logo dat we hiervoor in het leven hebben geroepen. Deze werkwijze geeft niet alleen helderheid voor de klant, maar zeker ook voor de distributeur. Die weet zich verzekerd van onze ondersteuning. We hebben met alle distributeurs een nauwe samenwerking en er is een duidelijk commitment over en weer.”

Productmanager Ildert Burghout vult aan: “Een belangrijk voordeel voor onze klanten is dat de distributeurs voorraad houden. Zowel van airco’s als van lucht/waterwarmtepompen en de belangrijkste onderdelen. Daardoor kan er waar nodig snel worden geleverd. En door de intensieve training en ondersteuning bieden de distributeurs ook technische ondersteuning. Zij kennen de klanten en de markt vaak beter dan wij, en daarmee de toepassingen. In eerste instantie is de installateur natuurlijk verantwoordelijk voor het verlenen van service, maar waar nodig kunnen de medewerkers van de distributeurs hen dus weer ondersteunen.”

In totaal zullen er vier gecertificeerde distributeurs in Nederland zijn die nauw samenwerken met Panasonic. Drie namen zijn al bekend, met de vierde worden gesprekken gevoerd. In ieder geval behoren Aircologic, Dutch Heatpump Solutions en Multi Import tot het gezelschap.

Samenwerking met Schneider
De groeiambitie en -potentie van het bijna honderdjarige Panasonic is mede inhoud gegeven door het bundelen van de krachten met Schneider Electric. De eerste resultaten daarvan zijn de integratie van de VRF en PACi opname in het gebouwbeheersysteem met als belangrijkste tastbare component een eenvoudige besturingsinterface. Daarmee kunnen de binneunits  via een ZigBee-verbinding worden aangestuurd. De interface is gebruiksvriendelijk en volledig aan te passen aan specifieke behoeftes. Daarnaast zijn zowel de installatiekosten als de gebruikskosten drastisch lager. De techniek en de mogelijkheden maken de Panasonic-systemen klaar voor smart gebruik op een intuïtieve manier.