Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Wilo-Plavis 013-C

Bij het verwarmen en koelen vormt zich vaak condensaat dat wordt afgevoerd met condenspompen. Met de nieuwe Plavis-serie brengt pompenproducent Wilo een serie energie-efficiënte, geluidsarme en gemakkelijk te installeren opvoerinstallaties op de markt. De condenspompen zijn geschikt voor het verzamelen en afpompen van condenswater in verwarmings- en klimatiseringssystemen. De installatie is volgens de fabrikant dankzij de rustige motor en de gemakkelijke manier van installeren geschikt voor toepassing bij hr-ketels in woningen.

De Wilo-Plavis range is voorzien van een gelijkstroommotor. Deze motor combineert een hoog vermogen met een geringe geluidssterkte en een laag stroomverbruik. Het geluidsniveau is dankzij de rustige loop minder dan 40 dB, vergelijkbaar met het achtergrondgeluid in een stille bibliotheek. Door het compacte, moderne design kan het bovendien uitstekend in de bestaande omgeving worden geïntegreerd, aldus Wilo.

De toeloopaansluiting heeft aanpasbare inlaten; het deksel en de motor zijn beide draaibaar waardoor een snelle installatie mogelijk is. Een afneembaar onderhoudsdeksel en een ingebouwde terugslagklep voorzien in onderhoudsgemak.

Het vulniveau van de 1,1 liter reservoir wordt gecontroleerd door geïntegreerde elektroden. De pomp herkent het niveau van dit reservoir en leegt deze naar behoefte automatisch via een slang met geïntegreerde terugslagklep, die het terugstromen van het afgepompte condensaat voorkomt. Daarnaast is het systeem – afhankelijk van de uitvoering – voorzien van een geïntegreerd led-alarm als optische foutmelding, een akoestisch alarm en een potentiaalvrij storingsmeldcontact.

[related_post themes=”text”]