Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 114 seconden

Xylem introduceert de Flygt Concertor, een afvalwaterpompsysteem met geïntegreerde intelligentie in de pomp. René Prins, General Sales Manager Public Utilities bij Xylem over het systeem: “Het gehele pompproces – bestaande uit selectie, installatie, inbedrijfstelling en monitoring – vereenvoudigen we hiermee. Bijkomend voordeel is een kleinere footprint.” Praktijktesten wijzen volgens de fabrikant uit dat energiebesparingen tot 70 procent mogelijk zijn ten opzichte van een conventioneel afvalwater pompsysteem. Ook geldt een beperking van de voorraad tot 80 procent als gevolg van de flexibele werking (breed werkgebied). Dankzij de verstoppingsvrije pompwerking en schone pompputten kan bovendien tot 80 procent worden bespaard op de reinigingskosten Verder is er sprake van een compact ontwerp, die de omvang van de schakelautomaten tot 50 procent verminderen

Het Flygt Concertor afwalwater pompsysteem is leverbaar met motoren tot 7,3 kilowatt (kW) en combineert een geïntegreerd besturingssysteem met IE4 motoren, Flygt N-hydrauliek en intelligente functionaliteit. In tegenstelling tot de vaste pompcurven van conventionele pompen, biedt Flygt Concertor een breed werkgebied waaruit het juiste werkpunt kan worden gekozen. Hierdoor wordt de pompselectie eenvoudig, en, als gevolg daarvan, de voorraad verminderd. Daarnaast kan de Concertor uitgebreid worden met de put- en persleidingreinigingsfunctie.

Deze eigenschappen, in combinatie met de tweede generatie gepatenteerde verende N-technologie van Flygt en de geïntegreerde Pump Cleaning functie, brengen de reinigingskosten terug. De Pump Cleaning functie zorgt voor het detecteren van (dreigende) verstoppingen en het zelf oplossen daarvan. De gecombineerde werking van al deze functionaliteiten zorgde er bij testen in een rioolgemaal in Nieuw-Lekkerland voor dat de regelmatige verstoppingen niet meer voorkwamen en dat de put schoon bleef.

Rien de Ruijter, Vakspecialist Riolering & Water bij gemeente Molenwaard, vertelt over zijn ervaring met de Flygt Concertor: “Deze nieuwe pomp is bewust geplaatst op een zeer storingsgevoelige locatie waar gemiddeld twee keer per maand een monteur kwam om de storing op te lossen. Daarnaast werd de pompput tot nu toe 4 keer per jaar professioneel gereinigd vanwege extreme vervuiling. Sinds de installatie van de nieuwe pomp zes maanden geleden hebben wij geen enkele storing meer gehad en is de pompput mooi schoon, zonder professionele reiniging. Alleen al door deze twee resultaten is de test ruimschoots geslaagd. Ik verwacht dat we de pompput pas tijdens het reguliere onderhoud weer zullen laten reinigen, wat in dit geval neerkomt op één keer per jaar.”

 

[related_post themes=”text”]Flygt_Concertor