Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 91 seconden

Bij de traditionele wijze van aftakken komt er altijd nieuwe lucht en vuil in het systeem. Doordat de installatie moet worden afgetapt of om het water te bevriezen. Dit leidt tot weerstand, beschadigingen, storingen en uiteindelijk een korte levensduur. Flamco brengt hiervoor de T-plus op de markt, een nieuw afslagmechanisme. Het systeem kan bij het aftakken gewoon in bedrijf blijven dankzij de gepatenteerde techniek die een combinatie van een plunjer, slagpen en een trigger omvat. De afslagtechniek met trigger garandeert in een handomdraai altijd en overal een perfecte aftakking, aldus de fabrikant. Hiermee kan ook in de kleinste ruimten een aftakking worden gemaakt; een hamer is niet meer nodig.

In het huis van de T-plus bevindt zich een plunjer. Zodra de pin eruit wordt getrokken, raakt de slagpen de plunjer en ontbrandt de lading. Hierbij ontstaat gasdruk, die de plunjer voortdrijft en de buis gedeeltelijk opensnijdt. Het uitgesneden buisdeel wordt opgeborgen in het huis van de T-plus en kan daardoor niet in de leiding komen. De pakking zorgt bovendien voor een optimale afdichting, zodat de kans de kans op lekkages nihil is.

Voor organisaties betekent dit dat zij geen hinder ondervinden van de technische ingreep. Hun productieproces kan onverstoord verder gaan en ze worden bovendien minder geconfronteerd met storingen in de toekomst. Voor installateurs betekent het dat ze besparen op montagetijd en -kosten en altijd topkwaliteit leveren aan hun klanten, aldus Flamco.

Om een volledig aanbod te kunnen leveren, is er een uitgebreid assortiment samengesteld. Flamco biedt een gietijzeren en een messing versie met varianten voor cv-, koel-, sanitaire, brandblus- en solarinstallaties tot varianten voor grote industriële installaties, zoals een persluchtinstallatie. De T-plus wordt in verschillende buismaten geleverd. De gepatenteerde techniek is in alle varianten hetzelfde. Bij modellen vanaf 1½” worden click-in moeren geleverd die voor een eenvoudige voormontage zorgen.

T-plus buizen

[related_post themes=”text”]