Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Het expertisecentrum koudetechniek van Aeres Tech in Ede heeft de inhoud en het beheer van www.airco-kenniscentrum.nl overgenomen van eigenaar/beheerder Peter Uges. De website bevat onafhankelijke informatie over innovaties in de airconditioning. De informatie is met name gericht op (potentiële) eigenaren van airconditioners.

“Bedrijven blijken nogal eens terughoudend te zijn met het verstrekken van objectieve informatie”, zegt Uges, de pensionado die inmiddels de zeventig ver is gepasseerd en geen opvolger heeft om de inhoud van de website te actualiseren en bij te houden. Het Expertisecentrum Koudetechniek van Aeres Tech heeft die inhoudelijk kennis wél. Uges draagt de website ‘om niet’ over.

Uges heeft de website zes jaar geleden opgezet. Hij deed dat met steun van leden van zijn ‘eigen’ KNVvK (technisch wetenschappelijke vereniging voor luchtbehandeling en koudetechniek) én van ISSO (kenniscentrum voor de installatietechniek). De website is een vraagbaak voor iedereen die onafhankelijke informatie zoekt over gebruik, installatie en onderhoud van airco- en luchtbehandelingsinstallaties.

Per maand krijgt de website gemiddeld ruim 8000 unieke bezoekers. Die kijken het meest onder thema’s als innovatie, luchtbehandeling, regelgeving en aanbevelingen. Maar ook op onderwerpen als duurzame energie, onderhoud, warmteterugwinning en bijvoorbeeld bevochtigingskoeling wordt veel gezocht. Uges: “Het leuke is dat we merkten dat niet alleen gebruikers en opdrachtgevers de website gebruiken, maar ook deelnemers aan vakinhoudelijke cursussen”. Dat leidde ertoe dat de website ook wordt gebruikt om belangstelling voor het vakgebied aan te wakkeren onder jongeren en zijinstromers. “Het lag dan ook voor de hand dat een opleidingsinstituut als Aeres Tech (vroeger PTC+) het beheer van de website gaat voortzetten”, zegt Uges.

Voor Aeres Tech is de website een welkome loot aan de stam, zegt Jaap Wouda, communicatieadviseur. “Het uitdragen van kennis en informatie over koudetechniek en luchtbehandeling is voor Aeres Tech ‘core business’. Wij zijn als vaste uitvoerder van het hele opleidingsprogramma van Opleidingscentrum GOº blij dat Peter Uges naar ons heeft gekeken om de website voort te zetten. Onze trainers beschikken niet alleen over de juiste actuele kennis over innovaties in de koudetechniek, maar ook over de vaardigheden om dat aan anderen over te dragen.