Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

Monavisa metersOp 1 november 2014 heeft DWA haar activiteiten op het gebied van prestatiemonitoring ondergebracht in een nieuwe onderneming: Monavisa BV. Kern van de onderneming vormt de online tool Monavisa die 24/7 de prestaties van gebouwen en systemen monitort.

Monavisa, ontwikkeld door DWA, is een energie performance management tool die inmiddels in ruim 100 gebouwen in Nederland functioneert. Met behulp van Monavisa wordt continu gemonitord of installaties naar behoren functioneren. Is dat niet het geval, dan volgt automatisch een melding zodat meteen kan worden ingegrepen.

Vanuit Monavisa BV zullen alle activiteiten die te maken hebben met de productontwikkeling, ondersteuning en verkoop van Monavisa worden uitgevoerd. “Deze stap past uitstekend bij de missie van DWA om duurzaamheid werkend te maken,” aldus Wilfred van der Plas, manager Monavisa. “Het programma is een beproefd middel om ervoor te zorgen dat gebouwen in de exploitatiefase even energiezuinig zijn als beloofd in de ontwikkelfase. Verder sluit het aan op ontwikkelingen in de markt om prestaties te garanderen.”

Monavisa gebruikt onder andere data uit het gebouwbeheersysteem. De meetwaarden worden door Monavisa verwerkt tot een uurlijkse waarde. Op basis hiervan worden de analyses uitgevoerd. De resultaten van de analyses worden weergegeven op eenvoudig te interpreteren meters. Groen betekent ‘in orde’, oranje betekent ‘aandacht’ en rood ‘actie’. Welke actie nodig is, wordt duidelijk bij het doorklikken naar het achterliggende scherm. Indien gewenst worden acties direct per e-mail naar de onderhoudspartij gestuurd.

Mede op basis van marktontwikkelingen en veranderende wetgeving worden voortdurend nieuwe modules ontwikkeld, gericht op specifieke onderwerpen. Inmiddels zijn de volgende modules beschikbaar: Energie performance management, WKO-beheer, Energiemanagement, Prestatiebeheer, Warmtewet, Financieel beheer, Legionellabeheer en Gebouwdossier.

Monavisa wordt behalve door DWA ook geïmplementeerd via de dealers MVComfort en Celcius Benelux.

Voor meer informatie: www.monavisa.info