Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Opleidingsinstituut ROVC start in de regio Drechtsteden met twee MBO-programma’s Werktuigbouw. De regio kent een enorme industriële activiteit, waarin met name de maritieme sector ruim is vertegenwoordigd. Bedrijven die in en rondom Drechtsteden zijn gevestigd kampen echter met een tekort aan goed opgeleide technici. Daarnaast is het aanbod van praktijkgerichte technische opleidingen beperkt.

De opleidingen MBO-3 Servicemonteur Werktuigbouw en MBO-4 Servicetechnicus Werktuigbouw bestaan uit losse cursusmodules. De opleidingen worden gegeven in Hendrik-Ido-Ambacht en bestaan uit theorie- en praktijklessen. Tijdens de practicumlessen wordt geoefend op echte installaties op locatie of in het TechCenter van ROVC in Ede. Na het volgen van de verschillende modules, afgesloten met BPV-opdrachten en een examen, ontvangen cursisten een officieel MBO-diploma. Door de opbouw en inhoud van beide opleidingen zijn afgestudeerden direct en breed inzetbaar.

Maartje Mikx, business developer bij ROVC: “Goede vakmannen en -vrouwen, met de juiste praktijkgerichte kennis, zijn van groot belang voor de regio Drechtsteden. Dat merkten we ook aan de grote belangstelling op de informatieavonden. Daarom zijn wij gestart met het aanbieden van opleidingen die niet alleen precies passen bij behoeften vanuit de regio, maar ook bij de cursisten zelf. De cursuslocatie is namelijk in de buurt en de opleidingen zijn afgestemd op de leerbehoeften van volwassen medewerkers. We hopen zo de drempel voor mensen uit de regio te verlagen om een opleiding te volgen. Goed opgeleide technici zijn namelijk onmisbaar om de bedrijvigheid in deze mooie regio te behouden!”

Voor meer informatie: www.rovc.nl