Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 136 seconden

Bosch accu'sBosch breidt het assortiment accu’s voor professionals verder uit en verlegt de grenzen van Lithium-ion-accu’s: met de nieuwe 6,0 Ah-accu’s biedt Bosch als eerste fabrikant ter wereld de tot nu toe hoogste nominale acculading in de 18 volt-klasse. De 6,0 Ah-accu’s hebben in vergelijking met de in april 2014 geïntroduceerde 5,0 Ah-accu’s een 20 procent langere looptijd. Vergeleken met de standaard 4,0 Ah-accu’s wordt de looptijd zelfs 50 procent langer. Om voor de vakman langdurig werken mogelijk te maken, bieden de nieuwe 6,0 Ah-accu’s de langste looptijd in dit segment. Bovendien houden de accu’s dankzij de Bosch CoolPack-techniek twee keer zolang stand als die zonder CoolPack. Verdere voordelen voor de gebruiker zijn het geringe gewicht en het geringe formaat van de accu’s: ze hebben met 11,5 x 7,5 x 5,5 centimeter dezelfde afmetingen als de bestaande 18 volt-accu’s met 3,0 Ah, 4,0 Ah of 5,0 Ah van Bosch en met 620 gram bijna hetzelfde gewicht. Dat maakt van de 6,0 Ah-accu’s de meest compacte, lichtste en tevens krachtigste accu’s in de 18 volt-klasse. Met het oog op meer flexibiliteit en vermogen zal Bosch ook in de toekomst met hoge investeringen vaart zetten achter de verdere ontwikkeling van de accutechnologie.

Wie een accu van Bosch koopt, kan deze direct gebruiken zonder zich af te hoeven vragen of hij in de desbetreffende voltklasse past: dit voordeel biedt ook de 6,0 Ah-accu met 18 volt. Het beproefde “Flexible Power System” waarborgt sinds de introductie van de Lithium-ion-technologie de compatibiliteit met alle bestaande elektrische gereedschappen en oplaadapparaten van een voltklasse van Bosch. Geen andere fabrikant biedt deze uitgebreide compatibiliteit in deze vorm. De vakman profiteert van een flexibel systeem waarmee hij de meest uiteenlopende klussen met maar één accu kan klaren.

Samen met de 6,0 Ah-accu’s biedt Bosch ook het nieuwe oplaadapparaat GAL 3680 CV Professional aan. De vakman die op de bouwplaats Bosch accugereedschappen van verschillende voltklassen gebruikt, hoeft alleen nog dit oplaadapparaat mee te nemen: vanwege zijn compatibiliteit kan het alle Bosch Lithium-ion-accu’s van 14,4 volt tot 36 volt opladen. In vergelijking met het reeds bestaande oplaadapparaat AL 3640 CV Professional voor 36 volt-accu’s die twee maal zo groot is maakt het een twee keer zo snelle oplaadtijd mogelijk. Onafhankelijk van de voltklasse laadt de GAL 3680 CV Professional een 4,0 Ah of een 6,0 Ah-accu in 35 resp. 50 minuten helemaal op. Andere kenmerken zijn het robuuste ontwerp waarin een uitsparing in de behuizing is gemaakt om de kabel op te bergen.

De 6,0 Ah-accu’s met CoolPack-techniek worden vanaf januari 2015 voor professionele 18 volt-machines bij de dealer aangeboden. De prijs per accu bedraagt 170 euro. Het bijpassende oplaadapparaat GAL 3680 CV Professional is als set met twee 6,0 Ah-accu’s eveneens vanaf januari 2015 bij de dealer verkrijgbaar voor een prijs van 299,95 euro. De adviesverkoopprijzen zijn exclusief btw.

Voor meer informatie: www.bosch-professional.com