Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Bosch Wireless Charging HolsterBosch zet de innovatieve opmars van het inductief opladen van accumachines consequent door. Naast de stationaire oplossing van het ‘Wireless Charging System’, bestaande uit oplaadapparaat en 18 volt Lithium-Ion-accu, biedt Bosch nu ook een mobiele systeemcomponent aan: de ‘Wireless Charging holster’. Deze laadt 18 volt accuschroevendraaiers van Bosch in het voertuig op weg naar de werkplek op. Het resultaat? Altijd opgeladen accu’s en dit zonder tijdsverlies door het opladen op locatie. Het systeem wordt stap voor stap uitgebreid: de vakman die behalve zijn machine veel accessoires en verbruiksmaterialen moet meenemen naar de bouwplaats, kan vanaf de herfst van 2015 in zijn voertuig gebruik maken van de ‘Wireless Charging L-Boxx Bay’ als mobiel laadstation voor een breed assortiment 18 volt accugereedschappen van Bosch.

De vakman die veel onderweg is, zoals bijvoorbeeld een cv-, ventilatie- en airco-installateur, elektricien of timmerman, moest er tot nu toe altijd aan denken dat de accu’s van zijn accuschroevendraaier waren opgeladen. Het mobiele laadconcept van Bosch beperkt de mate van planning tot een minimum: geïntegreerd in het voertuig, neemt de ‘Wireless Charging holster’weinig plaats in en laadt de accu tijdens elke rit op. Op de bestemming aangekomen, hoeft de vakman de schroevendraaier niet te zoeken of uit te pakken. Hij kan makkelijk uit de holster genomen worden en is steeds klaar voor gebruik.

De ‘Wireless Charging holster’ is geschikt voor zeven 18 volt accuschroevendraaiers van Bosch, waaronder een schroefboormachine, een klopboorschroevendraaier, een draaislagmoeraanzetter en een slagschroevendraaier (GDR). Hij biedt plaats aan de machine, inclusief 18 volt Lithium-Ion-accu GBA 18 V 2,0 Ah MW-B Professional en het accu-oplaadapparaat GAL 1830 W Professional. De robuuste constructie van schokabsorberend materiaal biedt accuschroevendraaier en oplaadapparaat ook tijdens het rijden een goed houvast. De holster is compatibel met het voertuiginrichtingssysteem van Sortimo. Hij kan zowel aan uittrekrails als aan verticale of horizontale vlakken in het voertuig worden aangebracht. Het laden gebeurt eenvoudig en comfortabel via de 12-volt-aansluiting in het voertuig. Een bij het systeem horende spanningsomvormer zorgt voor de juiste energieoverdracht naar het oplaadapparaat. Als alternatief kan dit ook direct op een aanwezig 220-volt-boordstopcontact worden aangesloten.

Voor meer informatie: www.bosch.com