Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 116 seconden

Een 14.4-, 18- of 36-Volt-accupack met een capaciteit van 4.0 Ah  laadt het nieuwe supersnellaadapparaat ASC Ultra van Metabo in slechts 35 minuten volledig op. De prestaties van de lithium-ion accupacks voor elektrisch gereedschap heeft zich de laatste jaren in snel tempo ontwik-keld. Echter, hoe meer uithoudingsvermogen de accu-packs krijgen, des te langer duurt het om hun energiereserve weer aan te vullen. Metabo ontwikkelt daarom niet alleen de accu-packs, maar de  gehele Ultra-M-Technologie, inclusief machines en acculaders, voortdurend verder.

Ook de accu-packs zijn met het nieuwe supersnellaadapparaat in 45 minuten weer vol. Voor het laden van 3.0 Ah-accu‘s heeft de  ASC Ultra slechts 27 minuten nodig. „Daarmee brengen wij de onafhankelijkheid van kabel en stopcontact weer een stap dichterbij” zegt  algemeen directeur Horst W. Garbrecht van Metabo. „En daarbij zijn onze accu-systemen uitwisselbaar met elkaar. Zelfs de eerste accu-packs, machines en laadapparaten van deze generatie uit 2009 laten zich probleemloos met onze nieuwste ontwikkelingen combineren. Dat is ondertussen bij alle systemen in de markt lang niet altijd meer het geval.  Daarmee is de beslissing van professionele gebruikers voor het Metabo-accu-systeem met onze Ultra-M-Technologie altijd een veilige investering – en dat zal ook in de toekomst zo blijven“.

 

De extreem korte oplaadtijd bereikt Metabo, behalve door een verhoging van de laadstroom tot 6,5 Ampère, ook door het perfecte samenspel van intelligent batterijmanagement, individuele cel controle, processor gestuurd laad- en ontlaadmanagement, alsook de gepatenteerde Air Cooled Technologie. Wie zijn accumachine tijdens het werken continu gebruikt, weet hoe warm machine en accupack bij zware werkzaamheden worden. Voordat een accupack geladen kan worden moet deze naar 50° Celsius afgekoeld worden. De Air Cooled technologie koelt de accu met behulp van een ventilator in het laadapparaat snel af, minimaliseert de lastige wachttijden en maakt de accu-pack zo snel mogelijk klaar voor gebruik. De werking van de ventilator wordt daarbij automatisch op de betreffende accutemperatuur aangepast. Air Cooled houdt de temperatuur van de accu tijdens het gehele laadproces constant op het optimale niveau, wat de laadtijd weer reduceert en gelijktijdig de levensduur van de accu verlengt. Op alle lithium-ion accupacks geeft Metabo daarom een volledige garantie van 3-jaar, ongeacht het aantal laadcycli en zonder registratie.

De ASC Ultra laadt een Metabo accupack met 4.0 Ampère-uur in slechts 35 minuten volledig op.

Voor meer informatie: www.metabo.nl