Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

JCI_Image_YHAU-CLJohnson Controls introduceert een reeks York absorptiekoelmachines (YHAU) en -warmtepompen (YHAP). Zowel de YHAU-koelmachines als de YHAP-warmtepompen gebruiken water als koelmiddel. Veel voorkomende toepassingen zijn industriële processen, warmtekrachtkoppeling (WKK), commerciële gebouwen, luchtkoeling bij turbines en District cooling/heating projecten. Dankzij een specifieke verdamper en absorbercyclus behalen de YHAU een maximale efficiëntie, aldus de fabrikant. De machines zijn zo ontworpen dat het absorptieproces in 2 stappen verloopt. Hierdoor zijn de Lithiumbromide concentraties lager in het systeem.

De YHAP-absorptiewarmtepompen gebruiken restwarmte van verschillende bronnen om bruikbare energie op te wekken. De YHAP-warmtepompen zijn efficiënter dan een boiler, omdat ze minder extra warmte (energie) nodig hebben. De eenheden verminderen het gebruik van primaire energie en water, net als de uitstoot van kooldioxide. Ze werken onder de atmosferische druk met lage geluids- en trillingsniveaus en maken gebruik van verdamping in twee fasen en absorptiecyclustechnologie.

Tijdens Chillventa demonstreert Johnson Controls de YHAU-CL, een eentrapsabsorptiekoelmachine op warm water. Deze internationale handelsbeurs voor koeling, airconditioning en warmtepompen vindt plaats van 11 tot 13 oktober 2016 in Neurenberg (Duitsland).

[related_post themes=”text”]