Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 91 seconden

Kessel Minilift FVan grote volumes afvalwater in de bedrijfsbouw tot en met de kleine opvoerinstallatie – Kessel biedt voor iedere behoefte de passende oplossing. Met de Minilift F heeft de afwateringsspecialist uit Lenting zijn assortiment opvoerinstallaties nu gecompleteerd. De kleine opvoerinstallatie voor vrijstaande opstelling voert volgens DIN EN 12050-3 het afvalwater af uit de wc en beschikt bovendien over twee extra DN 40 aansluitingen, waarop bijvoorbeeld een douche of een wastafel kan worden aangesloten. De ingebouwde pomp is uitgerust met de Shark Twister, een bijzonder sterke rvs snij-installatie voor fecaliënhoudend en fecaliënvrij afvalwater. Een langdurige stresstest heeft de hoge kwaliteit en bedrijfsveiligheid aangetoond. „Het was ons doel om een installatie aan te bieden die niet alleen overeenkomt met de behoeften van de markt met betrekking tot kwaliteit en bedrijfsveiligheid, maar ook uitstijgt boven de eisen van de norm. Dit is gelukt: Met de Minilift F staan onze klanten aan de veilige kant“, zegt Mingo Mondria, manager bij Kessel Nederland.

Op grond van de krachtige snij-installatie is voor de persleiding naar de volgende afvalwaterleiding een diameter van DA 28 tot 34 voldoende. Dat betekent minder kosten, ook bij installatie achteraf. Door de directe wc-aansluiting kan de inbouw met minimaal ruimtebeslag achter het toilet plaatsvinden. Door de afgescheiden droge zone voor motor en besturing wordt schoon en simpel onderhoud mogelijk. De pomp kan met enkele handgrepen worden uitgenomen. De Minilift F is uitgerust met een pneumatische niveauregeling en een akoestische alarmfunctie. De montage kan door de installateur zelf worden verricht; er is geen elektricien nodig.

Opvoerinstallaties conform DIN EN 12050-3.DIN EN 12050-3 definieert en bepaalt opvoerinstallaties voor beperkt gebruik voor fecaliënhoudend huishoudelijk, niet bedrijfsmatig afvalwater beneden het terugstuwniveau. Dat betekent: Opvoerinstallaties volgens DIN EN 12050-3 mogen uitsluitend bij particulieren met een kleine kring gebruikers op één individueel toilet worden aangesloten.

Voor meer informatie: www.kessel-nederland.nl